Locatie

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kapwoning - 1973, Bladel


Omschrijving

Geschakelde bungalow uit 1973. Geheel gerenoveerd en geïsoleerd in 2017.

Kenmerken

Bouwjaar: 1973
Energielabel: A
Soort:
Duurzame woning: Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Bouwkundig advies, Dakisolatie buitenkant, Wandisolatie binnen, Wandisolatie buiten, Spouwisolatie (spouwmuur), Drievoudig glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Isolerende kozijnen, HR-ketel (Cv-ketel), Vloerverwarming, Centrale balansventilatie, Temperatuurregeling per vertrek, Led lampen, DaglichtbuisFoto's


Beschreven maatregelen


Adviezen

In geval van het toepassen van energiebesparende maatregelen in een bestaand huis, bijvoorbeeld een renovatieproject of verbouwing; Let op de isolatiewaarden van het te gebruiken materiaal. Voor eventuele subsidies van rijk en/of je gemeente moet je voldoen aan minimale eisen maar ook voor je eigen comfort is het beter te kiezen voor iets dikker materiaal. Vaak zijn de meerkosten minimaal t.o.v. de meerwaarde in comfort. Begin met isolatie en energie besparende maatregelen (zoals een ventilatiesysteem, kozijnen, vloer- en dakisolatie) die achteraf niet meer aan te brengen zijn. Een warmtepomp is vaak naderhand nog te plaatsen. Laat ook alvast het leidingwerk en aansluitingen voorzien van bijvoorbeeld een toekomstige pelletkachtel of warmtepomp die je als warmwatervoorziening wilt gaan gebruiken.

Ervaringen

Ons huis is een bestaande woning uit 1973 die we helemaal hebben gestript en door middel van toepassen van isolatie en technische installaties energiezuinig hebben gemaakt. Uit budgettaire overwegingen hebben we besloten alle maatregelen in stappen toe te passen, dwz. eerst zaken die naderhand niet meer zijn te installeren en alvast voorbereidend leidingwerk en aansluitingen te voorzien voor maatregelen of installaties. Zie ook hieronder bij adviezen.

Toekomstplannen

Lucht/water warmtepomp Zonnepanelen Pelletkachel


Scroll naar top