Thematours

De thematours 2021 vonden plaats tussen 22 maart en 17 april. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe thematours?
Geef je interesse door en ontvang een uitnodiging als er een thematour in jouw buurt plaatsvindt. 

Wil je meer weten over een bepaald type huis of over hoe een maatregel is toegepast in een woning? Schrijf je dan in voor een online thematour! Hierbij geeft de huiseigenaar vanuit zijn eigen ervaring een presentatie over een bepaald thema of type woning, en is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Er zijn 6 - 8 plekken per thematour, dus schrijf je snel in! Of bekijk de verdere uitleg > 

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

Vergroot uw zoekgebied of geef uw interesse door

 

Eerdere thematours

Hieronder vind je een overzicht van de eerdere thematours in Nederland.

 

Thematour
Ede
Stap voor stap naar aardgasvrij, Ede
Omschrijving

De eigenaren van dit huis hopen deze in 10 jaar tijd zonder gas en energieneutraal te hebben. Daar werken ze in fases naar toe. In de thematour vertellen zij over dit proces en de al genomen maatregelen: triple glas, mechanische ventilatie, isolatie van buitenaf en vloerisolatie. Welkom!

7 april 2021 19:30
Thematour
Ede
Aardgasvrije jaren '80-woning, Ede
Omschrijving

Hoe krijg je een 30 jaar oude woning energieneutraal? De huiseigenaren geven uitleg over het verbouwproces en de genomen maatregelen: maximale hoeveelheid zonnepanelen, extra isolatie, triple glas, een lucht/water-warmtepomp en balansventilatie met warmteterugwinning. Welkom! 

10 april 2021 14:00
Thematour
Ede
Stap voor stap verduurzamen, Ede
Omschrijving

Deze huiseigenaren zetten binnen hun budget al veel stappen richting een klimaatneutraal huis. Het begon met triple glas, isolatie en een uitbouw met groendak, later volgde een hybride warmtepomp en kortgeleden een elektrische auto. Zij delen graag hun verhaal!

15 april 2021 19:30
Thematour
Velp (Rheden)
Energieneutrale jaren '50-woning, Velp (Rheden)
Omschrijving

Deze jaren '50-woning wordt verwarmd door een warmtepomp met bron (water/water) en als extra een sfeerhaard op propaangas. Energie komt van in het dak geïntegreerde zonnepanelen, er is ventilatie met warmteterugwinning en het toilet spoelt met regenwater. Benieuwd naar deze maatregelen? Schrijf je in!

10 april 2021 14:00
Thematour
Nijkerk
Nul-op-de-meter, Nijkerk
Omschrijving

In 2018 kocht het gezin een zeer vervallen hoekwoning in Nijkerk, die zij zo duurzaam mogelijk wilden verbouwen. Eind 2020 was het bijna nul-op-de-meter! Tijdens deze thematour vertellen de huiseigenaren openhartig over dit avontuur en delen zij hun ervaringen met o.a. de isolatie en warmtepomp.

23 maart 2021 19:30

Ideeën thematour doorgeven

 

Interesse thematour doorgeven

Geef aan ons door in welk thema jij geïnteresseerd bent. Dan proberen wij een tour met dit thema in jouw buurt daadwerkelijk te organiseren. Meer informatie >