De huiseigenaar neemt je tijdens de thematour mee door zijn woning. Hij bouwde dit passiefhuis in houtskelet voor een groot deel zelf en vertelt over de keuzes voor materialen, installaties en de zoektocht naar een geschikte warmtepomp.
Actuele thematours
Hoe kun je isoleren met natuurlijke materialen? De huiseigenaar vertelt hoe en waarom hij dat deed in zijn jaren '30-woning, met onder meer vlasdekens, houtvezelplaten, leem en celluloseplaten. Ook laat hij de infraroodpanelen zien. Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Energiezuinige woning met lage temperatuur verwarming en horizontale brine warmtepomp.
Energieplus (negatieve energie rekening) en passiefhuis is onderdeel van de Groene Kreek. EPC (2005) < 0,0. Woning heeft een aparte strenge GroenVerklaring (RVO)
Stolpboerderij. In 2003 gesloopt.
Ons huis is uit 2003, en destijds al prima geisoleerd, verwarmd met vloerverwarming en voorzien van een warmte-terugwininstallatie.
Wij hebben ons huis gekocht in 2012. Vanaf 2014 zijn we begonnen met verduurzamen door energie te gaan besparen (van 3500 kWh naar 2500 kWh).
Belangrijkste getroffen maatregelen: Geinstalleerd 12 zonnepanelen, Warmtepompboiler, Domotica, Ledverlichting, Vloerverwarmingschakelaar.
Bestaande patio-woning uit 2009 die we volledig hebben verduurzaamd en we nu met trots nul-op-de-meter woning mogen noemen.
A++isolatie Warmte hybrid systeem 27 zonnepanelen.
Binnen stuckwerk leem, zonneboiler, regenwater hergebruik, pavatex ademende isolatie muur en dak, dakisolatie papiervlokken, Larix buitengevel.
Ons vrijstaande woonhuis is uit 2002. Aangezien de cv-ketel einde levensduur was hebben we besloten om een gasloze opwekking toe te passen.
Vrijstaande woning aan de rand van Dokkum uit 2002. In 2018 is de woning verbouwd en gasloos gemaakt. De cv-ketel is vervangen door een warmtepomp.
Hoekwoning in Centraal / Duurzaam wonen project.
Wandverwarming / PV folie op dak / zonneboiler / hoge isolatiewaarde / laag temperatuur verwarming geschikt voor warmtepomp.
Huis van 2009 met bodem/water warmtepomp met een horizontale collector in de tuin en zonnepanelen.
Vrijstaande woning uit 2003 met kantoor, volledig onderkelderd. Het gebouw heeft een totale inhoud van 2667 m3 en een woonoppervlakte van 440 m2.
Wij hebben ons huis verduurzaamd met zonnepanelen, gasloos, warmtepomp en zonneboiler. Daarnaast hebben we ook een groen dak,
We hebben onze woning in november 2018 voorzien van een Vaillant warmtepomp en we zijn gasloos!
Woning is een via de garage geschakelde hoekwoning, in de Ravensehoek, gebouwd in 2002. Energieklasse A Tevens voorzien van vloerverwarming op de B.G. met radiatoren.
Vrijstaande stadswoning met warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen. Door dit alles gebruiken we geen gas meer en voor electriciteit zitten we in de buurt van nul op de rekening.
Moderne, vrijstaande woning voorzien van warmtepomp met vertikale bodembron en warmte terugwin unit, zonnepanelen en hr++ramen en schuifpuien.
Dit is een levensloop- en generatie bestedige woning bestaand uit meerdere woonunits, hierdoor kunnen we mantelzorgers zijn.
Hoekwoning uit bouwjaar 2008. Het is een nul-op-de-meterwoning. Hieronder staat benoemd waar de woning over beschikt.
6 KW warmtepomp van Nibe (F2120) met een VVM320 (ingebouwde180 liter boiler)
Wandverwarming en jaga convectoren op de benedenverdieping
Met 524 stemmen uitgeroepen tot winnaar publieksverkiezing Duurzaamste huis van provincie Fryslân.
Tussenwoning, 2006, 150 m2. Van het gas af met een warmtepomp, elektrische boiler en zonnepanelen.
In 2004 12 zonnepanelen aangeschaft; daarna in 2008 nog 8 stuks.
In 2010 is er een geothermische warmtepomp geïnstalleerd (Vaillant).
We hebben de woning "bijna nul op de meter" gemaakt. Bijna, want we koken nog op gas en we hebben nog een sfeerhaard (schatting gasverbruik 50-90m3/jaar).
Vrijstaande woning voorzien van een All electric warmtepomp, zonnepanelen met een accuopslagsysteem en infraroodpanelen. Bouwjaar 2002.
All electric warmtepomp (dus geen gasmeter meer).
Ecowoning. Met zonnepanelen, grijs water systeem, warmtepomp en sedum dak.
Sinds wij in 2010 deze woning kochten hebben we maatregelen genomen om het energieverbuik te verminderen.
Nul op de meter woning. 32 zonnepanlen, gasloos, warmtepomp, inductiekoken, led verlichting
- 1 van 5
- volgende ›
De locaties worden geladen...