De huiseigenaar neemt je tijdens de thematour mee door zijn woning. Hij bouwde dit passiefhuis in houtskelet voor een groot deel zelf en vertelt over de keuzes voor materialen, installaties en de zoektocht naar een geschikte warmtepomp.
Actuele thematours
Hoe kun je isoleren met natuurlijke materialen? De huiseigenaar vertelt hoe en waarom hij dat deed in zijn jaren '30-woning, met onder meer vlasdekens, houtvezelplaten, leem en celluloseplaten. Ook laat hij de infraroodpanelen zien. Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Woning gebouwd in 2017, als schuurwoning. Sterk geisoleerd met houtwol en vlaswol, met trippelglas. Verwarming en koeling met warmtepomp. Geen gasaansluiting. Zonnepanelen in de tuin (40).
Op de St Jansberg in Milsbeek hebben wij een oude vervallen boerderij vervangen door een gelijkvloerse moderne woning.
Energieplus (negatieve energie rekening) en passiefhuis is onderdeel van de Groene Kreek. EPC (2005) < 0,0. Woning heeft een aparte strenge GroenVerklaring (RVO)
Duurzaam in het kwadraat. Dat is hoe wij aankijken tegen onze opgave. Niet alleen willen we van onze boerderij uit 1880 een 0-op-de-meter huis realiseren.
In 2017 het besluit genomen om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan; het (zelf)realiseren van een vrijstaande energie-neutrale (gasloze) woning voor eigen bewoning middels een inn
Vrijstaande plusenergie woning. Bouwjaar 1974. Sinds voorjaar 2020 van het gas af.
Houtskelet bouw. Gasloos, gebouwd in 2019. Gebruik van water/water warmtepomp, dus bodemwarmte en passieve koeling in de zomer. Warmteterugwinning installatie. Zonwering met screens.
Wij zijn sinds november 2018 bezig met het bouwen van ons energie positief huis. We zijn nu in de afbouwfase. We bouwen het huis zelf zonder aannemer.
Gasloos en jaarlijks 3.000 kWh over!
Wij voelen ons helemaal thuis in onze schuurwoning 2.0. De woning is volledig levensloopbestendig gebouwd, volledig energieneutraal en uitgevoerd met een gevelbekleding van Waxed Wood.
Mooi en duurzaam kunnen heel goed samen gaan. Een onder architectuur gebouwde woning, (extern - Stijl architecten, intern - Eric Kuster en de tuin - Erik van Gelder).
Wij hebben een duurzaam houten huis laten bouwen waarvan ook het dak van hout is en alles zo veel mogelijk cradle to cradle.
Energiepositief dmv aardgasvrij, brine warmtepomp incl.
A++isolatie Warmte hybrid systeem 27 zonnepanelen.
Geschakelde tussenwoning uit 1967, plusenergiewoning, geen aardgas meer en nulemissie! Toegepast: Dak-, vloer-, muurisolatie, thermopane, sedumdak, warmtewerende muurverf, waterbesparende douchekop
We hebben het plan zelf bedacht met behulp van een aantal partijen om hierin te ondersteunen. Ook hebben we de woning zelf volledig gestript en opnieuw opgebouwd. De basis was op zich goed.
Jaren '60 bungalow verbouwd tot passief huisniveau:
-vloer Rc 3,5
-gevels Rc 9,8
-dak Rc 11,0
-kozijnen u<0,8 (beglazing triple U-waarde 0,5)
Ik woon in een aardehuis. Dat is een zeer energie-efficient huis gebaseerd op het earthship-model van Michael Reynolds, gemaakt van autobanden, hout en stro.
Onze woning is een zgn. Aardehuis, een zelfgebouwde, compleet zelfvoorzienende woning.
In mei 2020 is de bouw gestart van onze toekomstbestendige woning. De gedegen voorbereidingen zijn echter al ruim een half jaar geleden opgestart.
Dit is een zelf ontworpen en eigenhandig gebouwde woning. We hebben het zo klein mogelijk ontworpen om met ons gezin van vier in te kunnen wonen, wat neerkomt op ongeveer 70m2 woonoppervlak.
Woning uit 1980 met onder andere zonnepanelen en een Nibe lucht/water warmtepomp. De woning is door de maatregelen stil, fris en zeer comfortabel geworden!
NOM woning, lucht-water warmtepomp, buffervat van 500l + 2 boilers, 48 zonnepanelen, ventilatie met CO2 regeling, UV-C desinfectie warmwat
Januari 2020 is onze woning van het gas af gegaan. We hebben een bodem/water warmtepomp die voor de verwarming in ons huis zorgt en voor het warm water.
Wij hebben een tussenwoning uit 1969. Isolatie van de spouwmuur met piepschuimparels. Isolatie van de vloer (kruipruimte) met pir. Isolatie van de zolder, ook met pir. Zonnepanelen. Warmtepomp.
Nieuwbouw huis (2018) zelfvoorzienend met integraal zonnepaneeldak (150x), warmtepomp op aardwarmte voor vloerverwarming en regenwater recycling.
Biobased houtskeletbouw, geisoleerd energie+ huis
Bouw: HSB op betonnen soutterain, lokaal hout, vlas als isolatie RC>8, damp open, Sedum dak
Vrijstaande woning traditioneel gebouwd in 2017.
2 onder 1 kap woning uit 1984 Aardgas-vrije woning met 49 zonnepanelen , warmtepomp lucht/water, luchtverwarming, warmtepomp boiler, inductiekookplaat, 0euro energiekosten per maand, krijgen zelfs
- 1 van 6
- volgende ›
De locaties worden geladen...