De huiseigenaar neemt je tijdens de thematour mee door zijn woning. Hij bouwde dit passiefhuis in houtskelet voor een groot deel zelf en vertelt over de keuzes voor materialen, installaties en de zoektocht naar een geschikte warmtepomp.
Actuele thematours
Hoe kun je isoleren met natuurlijke materialen? De huiseigenaar vertelt hoe en waarom hij dat deed in zijn jaren '30-woning, met onder meer vlasdekens, houtvezelplaten, leem en celluloseplaten. Ook laat hij de infraroodpanelen zien. Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Sinds april 2020 is onze woning compleet aardgasvrij. We hebben een (lucht)warmtepomp en 36 zonnepanelen. Ook hebben we de vloer en spouw geïsoleerd.
We wonen sinds 1996 in Steenbergen in een semi bungalow, gebouwd in 1970 op een voormalig boerenerf. De oorspronkelijke, riet gedekte boerderij die hier stond, brandde in 1969 af.
Mijn zoon heeft het voormalige Groene Kruis gebouw gekocht.
Het is een gelijkvloer pandje met een oppervlakte van ruim 90 m2.
In augustus 2018 viel ons oog op een zeer vervallen hoekwoning, onbewoonbaar verklaard. Twee weken later waren wij de eigenaren.
Energieplus (negatieve energie rekening) en passiefhuis is onderdeel van de Groene Kreek. EPC (2005) < 0,0. Woning heeft een aparte strenge GroenVerklaring (RVO)
Huis uit 1904 energieneutraal gemaakt d.m.v. isolatie en grondwarmtepomp.
Nieuw gebouwde, vrijstaande woning. Gebaseerd op duurzame uitgangspunten:
Duurzaam in het kwadraat. Dat is hoe wij aankijken tegen onze opgave. Niet alleen willen we van onze boerderij uit 1880 een 0-op-de-meter huis realiseren.
Een bovenwoning van 1952 in de Vogelenbuurt in Haarlem Noord. Waarschijnlijk tot nu toe het enigste aardasloze en Nul-op-de-Meter huis in deze wijk.
Volledig zonnendak, warmtepomp met grondlus, groendak, regenwaterberging, infiltratie duurzame houtenkozijn, gevelbekleding en volledige ledverlichting.
Zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler & e-boiler.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
Hoekhuis 1978, buitenmuur isolatie, warmtepomp, zolder isolatie, vloerverwarming, zonnepanelen, vloerisolatie en triple glas.
We hebben onder begeleiding van Studio Eco onze nieuwbouwwoning voorzien van een duurzaam energieconcept.
Stolpboerderij. In 2003 gesloopt.
Duurzaam wonen met een zwembad.
Vrijstaande woning, gebouwd in 2016.
In 2018 heb ik deze woning uit 1980 gekocht. Ben toen gaan nadenken over hoe ik mijn maandelijkse lasten omlaag kon gaan brengen.
Ons huis uit 1895 is gasloos en heerlijk warm door een combinatie van lucht-water warmtepomp en infraroodpanelen. Door de 23 zonnepanelen op ons dak zijn we ook energieneutraal.
Wij hebben ons huis gekocht in 2012. Vanaf 2014 zijn we begonnen met verduurzamen door energie te gaan besparen (van 3500 kWh naar 2500 kWh).
Mooi en duurzaam kunnen heel goed samen gaan. Een onder architectuur gebouwde woning, (extern - Stijl architecten, intern - Eric Kuster en de tuin - Erik van Gelder).
De gasleiding is afgesloten in 2019! De oude cv ketel is afgevoerd met een gigantisch verbruik is afgevoerd naar het milieupark in Oostburg.
In 2012 gebouwde beter dan energieneutrale woning.
voorzien van warmtepomp, driedubbel glas, zonnepanelen, goede vloer-, wand- en dakisolatie.
Vrijstaande woning uit 1979 verbouwd tot nul-op-de-meter, full-electric en levensloopbestendig huis.
Het pand in Friesland aan het water is gebouwd in 2018-2019.
Levensloopbestendig
Huisisoptimaal geschik voor mindervalide en oudere bewoner. NOM huis en veel geautomatiseerd
Veel zonnepanelen
Warmtepomp
Domotica
Geautomatiseerde huisverlichting
Traditionele bouw, volledig geisoleerd. Bouwjaar 2020. Brine warmtepomp, triple glas, ventilatie met warmteterugwinning, platte dak voorzien van groen dak (sedum).
- 1 van 11
- volgende ›
De locaties worden geladen...