De huiseigenaar neemt je tijdens de thematour mee door zijn woning. Hij bouwde dit passiefhuis in houtskelet voor een groot deel zelf en vertelt over de keuzes voor materialen, installaties en de zoektocht naar een geschikte warmtepomp.
Actuele thematours
Hoe kun je isoleren met natuurlijke materialen? De huiseigenaar vertelt hoe en waarom hij dat deed in zijn jaren '30-woning, met onder meer vlasdekens, houtvezelplaten, leem en celluloseplaten. Ook laat hij de infraroodpanelen zien. Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Vrijstaande woning, gebouwd in 2016.
Aardgasvrije twee-onder-een-kap woning met onder andere zonnepanelen, vloerverwarming en drievoudig glas.
Onze energiepositieve nieuwbouwwoning hebben wij laten bouwen en deels zelf afgebouwd. De woning staat in Westdorpe, Zeeland op een perceel van +/- 870m2 en op loopafstand van een natuurgebied.
Nieuwbouw woning, 0 op de meter, 22 zonnepanelen, warmtepomp lucht-water. Dubbel glas ++ incl. folie aan de buitenkant vloer,muur en dak isolatie.
Sinds eind maart 2020 hebben we een oude woning opgeknapt. Veel werkzaamheden zijn zelf uitgevoerd, wat ons extra trots maakt om dit huis te laten zien. Wat hebben we dan gedaan?
De gasleiding is afgesloten in 2019! De oude cv ketel is afgevoerd met een gigantisch verbruik is afgevoerd naar het milieupark in Oostburg.
Wij hebben een duurzaam houten huis laten bouwen waarvan ook het dak van hout is en alles zo veel mogelijk cradle to cradle.
Vrijstaande woning. Energielabel A. Na-isolatie van dak, muren en vloeren. Warmtepomp en zonnepanelen in veldopstelling.
Levensloopbestendig
Bestaande patio-woning uit 2009 die we volledig hebben verduurzaamd en we nu met trots nul-op-de-meter woning mogen noemen.
Ramen en kozijnen met Hr++ glas, muurisolatie en dakisolatie, CTA filter systeem 15 zonnepanelen, zonneboiler met 2 panelen, pellet kachel, airco, benedenhuis vloerverwarming.
Nieuwbouw huis (2018) zelfvoorzienend met integraal zonnepaneeldak (150x), warmtepomp op aardwarmte voor vloerverwarming en regenwater recycling.
Ons huis uit 1928 heb ik zelf omgebouwd naar all electric woning, waarbij ik zoveel mogelijk conventionele apparatuur het gebruikt.
Jaren 70 woning gerenoveerd tot nul op de meter.
Keuze: Hout stapel bouw, logs binnenzijde, bekleed met isolatie en afwerking met houtdelen. Hele schil van hout.Geen PVC, zink, koper, pur etc.
Een oud, niet te groot huis, geisoleerd, all electric met stroom van natuurlijke bronnen vlakbij.
Oude boerderij uit 1911, was in slechte staat.
Hoekwoning aan het plein.
Zonneboiler (op prieeltje in de tuin omdat het niet op het dak mocht van de gemeente)
Douche met warmteterugkoppeling
Onze vrijstaande woning hebben we volledig gestript en opnieuw aangekleed. We hebben dak-, muur- en vloerisolatie aangebracht.
Onze woning is 11 jaar geleden gebouwd en wij hebben er destijds voor gekozen een gasloze woning te bouwen.
Een jaren 70 bungalow is opgevormd tot een all-electric woning. Verwarming middels infraroodpanelen, koken op inductie en warm water door een instant-heater.
Het Kraainest is een in 2006 / 2007 zelf gebouwde houten woning in de polder. Deze woning is niet aangesloten op electriciteitsnet en gasnet .
Een bio-based energiepositieve slimme woning gebouwd op basis van een massiefhouten prefab-structuur, wanden met leemstuc, een dak volledig bedekt met PV-zonnepanelen, een warmtepomp, een HR-leemka
Nog slechts 160 m3 per jaar. Wij leven hier met 4 personen en inhoud huis is totaal ruim 700 m3. We maken gebruik van zonnepanelen, zonneboilersysteem en houtkachel.
Duurzaam monument uit 17e eeuw met o.a.
- Dak-, wand- en vloerisolatie
- HR++ glas
- Zonnepanelen
Plusenergiewoning met bodem/water warmtepomp, zonnenpanelen en dak-, wand- en vloerisolatie
Een boerderij uit de jaren 30 verbouwd en aangepast met Schapenwol isolatie, laag temperatuur vloerverwarming, zonnepanelen, zonneboiler met 200 liter warmwater vat.
Voormalige boerderij die omgebouwd is tot woonboerderij en tevens bedrijfspand voor duurzame energie. Energie besparing: Een houtkachel die aangesloten is op het CV-systeem.
Een zeer energiezuinige woning van de Familie Keizer in Kamperland (Noord-Beveland) met het energielabel A+.
- 1 van 2
- volgende ›
De locaties worden geladen...