Dit jaren 30-appartement op de begane grond is volledig van het gas af. Tijdens de thematour deelt de huiseigenaar zijn ervaring met de warmtepomp en warmtepompboiler, het balansventilatiesysteem met wtw en laat hij zien hoe hij de wand en vloer heeft geïsoleerd. Interesse? Welkom bij de thematour!
Actuele thematours
Deze huiseigenaar kreeg zijn woning met betaalbare middelen van label F naar A, met onder meer isolatie, een hybride warmtepomp en infraroodpanelen. "Ik ben 80 procent op weg. De laatste 20 procent naar aardgasvrij is een grotere stap, daar nemen we de tijd voor." Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Woning met zonnepanelen en HR glas
Hoekwoning uit 1997, gelegen op westen. EPC 1.4** Let op: door stadsverwarming was de EPC hoger en dus minder gunstig. 1997. Totale inhoud ca, 500m³. Woonoppervlakte ca. 125m².
Hoekwoning met een verdieping. Energieopwekking via zonnepanelen. Verwarming door warmtepomp en warm water via een warmtepompboiler.
Geen stadsverwarming meer aanwezig.
Zeer energiezuinige twee-onder-een-kap woning met o.a.
- Lucht/water warmtepomp ventilatielucht
- Dak-, wand- en vloerisolatie
- HR++ glas
- Zonnepanelen
Lid van het energieteam Voordorp.
Woning is (los van de aanleg van zonnepanelen en houtkachel) 30% zuiniger geworden door allerlei kleine ingrepen.
Energiezuinige tussenwoning met dak-, wand-, spouw- en vloerisolatie, zonnepanelen en HR-ketel
Energie positieve woning, losgekoppeld van het warmtenet!
Deze hoekwoning is geheel energieneutraal! De gasaansluiting is verwijderd. De woning wordt verwarmd door middel van een duurzame effectieve lucht/water warmtepomp.
Vrijstaand huis 35 zonnepanelen. Spekstenen kachel met elektrische opwarming. Water en koken elektrisch. Kachel aangesloten op vloerverwarming. Rondom rolluiken.
De locaties worden geladen...