Dit jaren 30-appartement op de begane grond is volledig van het gas af. Tijdens de thematour deelt de huiseigenaar zijn ervaring met de warmtepomp en warmtepompboiler, het balansventilatiesysteem met wtw en laat hij zien hoe hij de wand en vloer heeft geïsoleerd. Interesse? Welkom bij de thematour!
Actuele thematours
Deze huiseigenaar kreeg zijn woning met betaalbare middelen van label F naar A, met onder meer isolatie, een hybride warmtepomp en infraroodpanelen. "Ik ben 80 procent op weg. De laatste 20 procent naar aardgasvrij is een grotere stap, daar nemen we de tijd voor." Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Stap voor stap ben ik ons rijtjeshuis aan het renoveren. Eerst een schuur gebouwd met 12 zonnepanelen, daarna een uitbouw. Beneden alle binnenmuren eruit en WC verplaatst.
De tussenwoning is voorzien van spouwmuurisolatie, vloer- en dakisolatie, dubbel glas (HR+/++), een HR-ketel (Brink) hete luchtverwarming en op het dak liggen 10 zonnepanelen (2450 Wp).
Deze tussenwoning met "aangebouwd trappenhuis" is typerend voor de wijk De Poorten. Het huis wordt verwarmd met hetelucht.
Moderne tussenwoning uit 2016 in de ecowijk Mandora in Houten.
Met duurzame materialen gebouwde tussenwoning (in ecowijk) zonder gas, met warmtepomp en zonnepanelen.
De woning maakt deel uit van Ecowijk Mandora in Houten. De wijk is in collectief opdrachtgeverschap gebouwd, dat wil zeggen dat we als vereniging het plan hebben ontwikkeld.
Duurzame CPO wonng in een ecowijk
Nieuwbouwwoning (oktober 2016) met HR+++ ramen, extra muur- en dakisolatie, grondwarmtepomp inclusief laagtemperatuurs vloerverwarming in de gehele woning en boiler (aangesloten op warmtepomp), bal
Pilotproject van de woningbouw om bestaande huurwoningen energie neutraal te maken (0 op de meter) met hoofdzakelijk aanpassingen aan / met behulp van technische installaties.
15 x energiepanelen en 8 x MEP multi energiepanelen (tbv warm water), buffervat, doorstroom boiler, warmtepomp, Hotto kraan+boiler in keuken, ultra laag transmissietoestel, monitoring tbv verbrui
Neo-klassieke bouw.
Tussenwoning uit 1900. Grondig verbouwd in 2011. Zonnepanelen sinds 2016.
In 2010 kochten wij deze drive in woning uit 1970 om hem meteen redelijk te renoveren. Ons budget was beperkt dus we moesten keuzes maken.
Tussenwoning uit de jaren '30 met dak-, spouw- en vloerisolatie, HR++ glas en zonneboiler
Jaren '30 woning met
- Infrarood verwarming
- Milieuvriendelijk erf
- Dak- en spouwisolatie
Zeer energiezuinige woning uit 19e eeuw met dak-, wand-, spouw- en vloerisolatie, HR++ glas en wamtepomp. Van label F naar Label A++ gegaan.
Grote eensgezins nieuwbouw stadswoning, volledig geïsoleerd, met zonnepanelen, aardwarmte, laagtemperatuur vloerverwarming en grijs water.
Tussenwoning uit 1908 met Lucht/water warmtepomp, vloerverwarming, dak- en vloerisolatie
Tussenwoning in Lombok, een oude volksbuurt in Utrecht. In 2000 volledig gerenoveerd in het kader van de Stadsvernieuwing. Medio 2010 is het voorzien van een Groen dak: sedumplantjes.
Het hoeft niet allemaal in één keer. Door diverse maatregelen in de loop van de jaren is ons huis steeds energiezuiniger en comfortabeler geworden.
Jaren '30 woning met dak- wand- spouw- en vloerisolatie, HR++ glas en zonnepanelen
Energiezuinige tussenwoning met vloerisolatie, HR++ glas en natuurlijke ventilatie
Lid van het energieteam Voordorp.
Woning is (los van de aanleg van zonnepanelen en houtkachel) 30% zuiniger geworden door allerlei kleine ingrepen.
Energiezuinige tussenwoning met dak-, wand-, spouw- en vloerisolatie, zonnepanelen en HR-ketel
Energiezuinige tussenwoning met dak-, spouw- en vloerisolatie, milieuvriendelijke erf en zonnepanelen
Energiezuinige jaren '30 woning met mechanische afvoer ventilatie, zonnepanelen en dak-, wand-, spouw- en vloerisolatie
- 1 van 2
- volgende ›
De locaties worden geladen...