Dit jaren 30-appartement op de begane grond is volledig van het gas af. Tijdens de thematour deelt de huiseigenaar zijn ervaring met de warmtepomp en warmtepompboiler, het balansventilatiesysteem met wtw en laat hij zien hoe hij de wand en vloer heeft geïsoleerd. Interesse? Welkom bij de thematour!
Actuele thematours
Deze huiseigenaar kreeg zijn woning met betaalbare middelen van label F naar A, met onder meer isolatie, een hybride warmtepomp en infraroodpanelen. "Ik ben 80 procent op weg. De laatste 20 procent naar aardgasvrij is een grotere stap, daar nemen we de tijd voor." Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Bestaande 2-onder-1 kap woning bouwjaar 1985 met een energieneutrale oplossing (NOM).
Stap voor stap ben ik ons rijtjeshuis aan het renoveren. Eerst een schuur gebouwd met 12 zonnepanelen, daarna een uitbouw. Beneden alle binnenmuren eruit en WC verplaatst.
De tussenwoning is voorzien van spouwmuurisolatie, vloer- en dakisolatie, dubbel glas (HR+/++), een HR-ketel (Brink) hete luchtverwarming en op het dak liggen 10 zonnepanelen (2450 Wp).
Deze tussenwoning met "aangebouwd trappenhuis" is typerend voor de wijk De Poorten. Het huis wordt verwarmd met hetelucht.
Het is geen woonhuis, maar een gebouw dat beschikbaar is voor alle bewoners in Mandora.
Moderne tussenwoning uit 2016 in de ecowijk Mandora in Houten.
Duurzame CPO wonng in een ecowijk
Nieuwbouwwoning (oktober 2016) met HR+++ ramen, extra muur- en dakisolatie, grondwarmtepomp inclusief laagtemperatuurs vloerverwarming in de gehele woning en boiler (aangesloten op warmtepomp), bal
Wij hebben een zeerg oed geisoleerde houtskelet woning (dikke muren met houtwol isolatie en tripple glas).
Nieuwbouw in ecowijk Mandora
Duurzame materialen, warmtepomp, balansventilatie, zonnepanelen, leemstuc, sedum op platdak, meer dan nul op de meter.
Hoekwoning uit 1965, uitgebouwd in 1988. Eerste ronde verduurzaming in 2002/2003 en 2e ronde in 2017. Alle isolatie naar ca.
Jaren '70 rijwoning op weg naar energieneutraal. Sinds najaar 2020 ook aardgasvrij dankzij een een luchtwarmtepomp. Begonnen met extra dakisolatie en 3 kW zonnepanelen op het dak.
Dit huis uit 1986 is eind 2013/begin 2014 gerenoveerd en voorzien van nieuwe HR-ketel, WTW-ventilatie, zonneboiler, zonnepanelen, HR++ glas, zuinige verlichting en zuinige keukenapparatuur.
De woning is in de deel van een monumentale boerderij
Geen teer maar vetplantjes op het dak van de VvE van Barnsteenlaan 25-63II
Bij de aanschaf troffen we een sterk verouderd huis en schuur uit 1953 en 1962.
Het energielabel was niet aanwezig, maar gegarandeerd in de buurt van een G.
Neo-klassieke bouw.
Energiezuinige benedenwoning met dak-, wand- en vloerisolatie, HR++ glas en vegetatiedak
We zijn stap voor stap bezig geweest met het verbeteren van ons 1979 hoekhuis naar een energieneutraal huis. In 2018 all-electric en NOM geworden.
Tussenwoning uit de jaren '30 met dak-, spouw- en vloerisolatie, HR++ glas en zonneboiler
Hoekwoning uit 1974 met energielabel A.
Bij aankoop was vloer al geïsoleerd.
Daarna diverse verbeteringen aangebracht:
dak met dakkapellen geïsoleerd,
Jaren '70 multipurpose woning in Zeist-West, met plat dak en veel ramen.
Jaren dertig woning. 5 jaar geleden van onder tot boven gestript en duurzaam weer opgebouwd. Genomen maatregelen: dubbel glas, HR++ ketel, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
Twee onder 1 kap woning uit de jaren 60 (bouwjaar 1964)
Jaren '30 woning met
- Infrarood verwarming
- Milieuvriendelijk erf
- Dak- en spouwisolatie
In 2013 begonnen met stappen te maken om de woning energiezuinig te maken. Ik heb in 2013 de gehele benedenvloer vervangen en voorzien van isolatie en vloerverwarming.
Hoekwoning uit de jaren '50 met dak-, wand- spouw- en vloerisolatie, milieuvriendelijk erf en HR++ glas
- 1 van 3
- volgende ›
De locaties worden geladen...