Woningen

Uitgelichte afbeelding

Tussenwoning - 1952, Alkmaar

Wil je meer weten over de duurzame toepassingen in deze woning of deze in de praktijk bekijken? Via dit formulier kun je de eigenaar vragen of je een afspraak kunt maken om op bezoek te gaan.



Omschrijving

Ons huis is een groen duurzaamhuis. we hebben de nadruk de laaste 10 jaar gelegd op minderen. Zoveel mogelijk machines de deur uit! Beginnend met de vriezer weg, de vaatwasser weg, de wasdroger weg, de waterkoker weg, het koffiezetapparaat de deur uit en omdat we een kelder hebben..... ging uiteindelijk ook de koelkast weg.

Daar we 10 jaar geleden ook besloten alleen om op hout te stoken met een houtkachel, wat nu een rocketstove is, is onze gasrekening ook erg laag. Op het dak staat een fijnstoffilter bij de schoorsteen. We hebben nog wel een c.v. ketel voor het verwarmen van douchewater, natuurlijk. Tevens hebben in de achtertuin in de schuur een pelletkachel die onze massagepraktijk verwarmd.

Sinds 4 jaar hebben we zonnepanelen op het dak en een zonneboiler, die energie opleveren. Ons huis is verbouwd op een duurzame manier: 80 procent vd verbouwing is verbouwd met tweedehands bouwmaterialen.

De beste besparing momenteel is onze douche die na 6 minuten de warmwater leiding afsluit en dan gaat die 5minuten niet meer open .Dit is voor ons een besparing van 36000 liter water 100 kuub gas en 250 kilo c02.  Wij zijn een gezin van 4 personen . Deze duurzame besparing is goed voor het milieu [co2 daling} en bespaart veel onnodig waterverbruik en is kostenbesparend qua water en gasverbruik.

We zijn beide zelfstandige ondernemers en werken in de stad waar we wonen. Suus aan huis en Hans als timmerman, neemt hij klussen aan in en rondom Alkmaar, waar we wonen. We delen onze bus met onze buren en gaan vaak met de fiets met aanhanger naar onze klus in Alkmaar.

Kenmerken

Bouwjaar: 1952
Energielabel:
Soort: Tussenwoning
Duurzame woning: Zeer energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

HR-ketel (Cv-ketel), Houtkachel, Pelletkachel, Zonnepanelen (PV), HRe-ketel (Cv-ketel), Natuurlijke ventilatie, Waterbesparing overig, Led lampen, Hergebruik

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Tussenwoning Toen we hier kwamen hebben we alle ramen vervangen met thermopane, voor en achter en dakkapel en tevens het dak en de deuren van de serre.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Wij hebben een erker woning uit 1952. Destijds toen we het kochten helemaal verbouwd (1999) het huis is van tweedehands materialen gemaakt en heeft ook nieuwe moderne voorzieningen die duurzaam en energiesparend zijn. Het huis heeft overal c.v.aansluiting , keukenvloer en w.c en douche verwarming maar sinds we 10 jaar geleden besloten een zo zelfvoorzienend mogelijk huis te creëeren in ons rijtjeshuis: zijn we duurzame groene en enthousiaste burgers geworden en proberen een zo'n klein mogelijke voetdruk achter te laten ! We hebben zonnepanelen, en een zonneboiler op het dak staan. Tevens hebben we voor ons de onnodige apparaten die allemaal extra stroom verbruiken weggedaan en die je ook niet schijnt te missen na een tijdje! Waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, vriezer, groente/fruitmachine, vaatwasser, droogmachine al deze apparaten met een stekker kosten heel veel energie, en heb je niet nodig (mits je het anders regelt) Onze koffie en thee zetten we met een fluitketel. De c.v. ketel draait alleen maar aan om het water voor de douche te verwarmen en we verwarmen ons huis met een houtkachel en maken gebruik van een pelletkachel. Daarbij hebben we een doucheregelaar die na 6 minuten de warmwatervoorziening tijdelijk stopt en dan 5 minuten alleen maar koud water voorziet. (Na 5 minuten koud water kan je de resetknop aandoen en krijgt het volgende gezinslid weer warm water. Dit maakt dat je bewust een douche neemt en de douche beurten kort houdt en dus ook het water en gas en CO2 gehalte laat dalen! Dit watersysteem zie je vaak bij campings of sportscholen, maar wij hebben het thuis: zeer energie en kostenbesparend!

Hoe is de ventilatie geregeld?

Ramen en deuren elke dag open en geen verwarming aan boven op de eerste etage. Schone natuurlijk luchten activeren.

Toekomstplannen

We willen vd winter een leemstuckenmuur in de huiskamer maken ivm isoleren en vochtregulatie.



Beschreven maatregelen



Scroll naar boven
Ga naar de inhoud