Skip to main content

Moestuin – Tussenwoning – 1976, Woerden

Sinds 2009 hebben we een biologische moestuin aan huis. We verbouwen op ons bescheiden stukje grond voldoende groente om 2-3 maanden per jaar met een gezin van 4 van te eten. Fruit en vruchtgroenten hebben we tussen juni en oktober ook in overvloed. In de piekperiodes maken we er jam, gelei en sap van voor gebruik later in het jaar.
Voor de bewatering gebruiken we een druppelsysteem, om het watergebruik te minimaliseren en de planten zo efficiënt mogelijk vocht te laten opnemen. Moestuinafval, koffieprut en eierschalen gaan in onze compostbak, zodat we voor een deel ook onze eigen bemesting zorg kunnen dragen.

Ervaringen

Veel werk, maar aan huis goed te doen. De kinderen zijn opgegroeid met zaaien en oogsten en hebben altijd met veel smaak de eigen oogst gegeten. Doperwten gelijk uit de schil; paprika’tjes en tomaatjes gelijk van de plant in de lunchtrommels, etc.