Bezoek een huis

Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Op het platform kun je het hele jaar door terecht met je vragen bij huiseigenaren via de stel-een-vraag-knop. Daarnaast kun je tijdens de thematours in het voorjaar en de Nationale Duurzame Huizen Route in het najaar op bezoek bij een duurzaam huis.

De Duurzame Huizen Route

Jaarlijks stelt een groot deel van de huiseigenaren de woning open voor bezoekers. Zij vertellen met veel enthousiasme over het energiezuinig maken van hun woning. Zij geven een rondleiding, delen ervaringen en bespreken jouw vragen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en we houden je op de hoogte. Dit jaar vinden de open dagen plaats op zaterdag 2 en 9 november.

Thematours

Elk voorjaar vinden er thematours plaats. Dit is een verdiepend bezoek in en om een woning. De huiseigenaar neemt bezoekers door het huis en geeft uitleg over een specifiek thema, bijvoorbeeld een (hybride)warmtepomp, zonne-energie of isolatie van spouw-, muur, dak of vloer. Na afloop is er alle ruimte om vragen te stellen.
Lees hier meer over de thematours >

Voorbeelden en huiseigenaren helpen je op weg

Er zijn op de website allerlei soorten huizen te vinden, van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw. Als je aan de rechterkant van deze pagina je plaatsnaam invult, worden de huizen bij jou in de buurt getoond. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of onderwerp.

Bij de voorbeelden op de website kun je door middel van de knop ‘stel-een-vraag’ je vraag aan de huiseigenaar stellen. Denk aan vragen over het isoleren van een (oude) woning, het aardgasvrij maken van je huis of hoe de ventilatie of wateropvang de huiseigenaar bevalt.

Doe ook mee!

Woon je zelf in een duurzaam huis en wil je anderen ook op weg helpen? Meld je woning dan aan als voorbeeld op de website. Daarna houden we je ook op de hoogte van mogelijkheden om bezoekers te ontvangen of een videogesprek te organiseren.
      

Samenwerking met gemeenten en provincies

De Duurzame Huizen Route wordt samen met vele gemeenten en provincies Drenthe, Friesland, Gelderland, Zeeland en Zuid-Holland georganiseerd. Bekijk de pagina ‘Samenwerking‘ voor woningen en activiteiten bij jou in de buurt.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen. Wij beantwoorden deze graag!          

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud