Uitleg over de thematours

Elk voorjaar organiseert de Duurzame Huizen Route thematours over uiteenlopende onderwerpen. Daarin geeft de huiseigenaar uitleg over zijn duurzame woning, rondom een thema. Tijdens de thematour krijgen deelnemers een rondleiding en kunnen ze vragen stellen aan de huiseigenaar. Zo leren zij meer over een onderwerp en kunnen zij goed voorbereid aan de slag met hun eigen huis. 

In 2022 waren de thematours er in maart en april. Je kunt je hier niet meer voor inschrijven, maar wel een impressie krijgen van deze thematours.

Hoe werkt het?
  • Een groep van ongeveer 6-8 personen kan bij een thematour aanwezig zijn.
  • Bekijk de thematours, kies een onderwerp dat je interessant lijkt en schrijf je in. Bevestig je inschrijving per mail.
  • Via mail ontvang je het adres van de huiseigenaar. Wees op tijd aanwezig op de aangegeven datum en tijd. Je ontmoet dan de huiseigenaar en de andere bezoekers.
  • De huiseigenaar vertelt met een presentatie of rondleiding over zijn ervaring met duurzaam wonen en bouwen, waarbij het thema centraal staat. 
  • Vervolgens kun je vragen stellen aan de huiseigenaar en met elkaar in gesprek gaan.

De thematour duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. Huiseigenaren ontvangen voorafgaand een handleiding met uitleg over de thematours, veiligheid en handige tips.

Vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier

Bezoekers komen oriënteren bij Jos

Wil je een idee krijgen hoe een thematour er aan toe gaat? Lees de blog over de thematour bij de energiezuinige woning van Jos >

Impressie thematours 2022

Benieuwd hoe de thematours van 2022 waren? Lees de terugblik >

Scroll naar top