Meer over de thematours

Van 6 t/m 26 maart zijn er weer thematours! Tijdens een rondleiding neemt een ervaren huiseigenaar je mee de door de woning en geeft uitleg over een specifiek onderwerp, zoals de warmtepomp, isolatie of zonne-energie.

Hoe werkt het?
  • Inschrijven als bezoeker is mogelijk. Bekijk de thematours, kies een onderwerp dat je interessant lijkt en schrijf je in.
  • Een groep van ongeveer 10 personen kan bij een thematour aanwezig zijn (dit verschilt per woning).
  • Via mail ontvang je het adres van de huiseigenaar. Wees op tijd aanwezig op de aangegeven datum en tijd. Je ontmoet dan de huiseigenaar en de andere bezoekers.
  • De huiseigenaar vertelt met een rondleiding (en evt. een korte presentatie) over zijn ervaring met duurzaam wonen en bouwen, waarbij het thema centraal staat. 
  • Vervolgens kun je vragen stellen aan de huiseigenaar en met elkaar in gesprek gaan.

De thematour duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. Huiseigenaren ontvangen voorafgaand een handleiding met uitleg over de thematours en handige tips.

Deelnemers gezocht

Lijkt het jou leuk om een thematour te geven? En woon je in: Den Helder, Dordrecht, Krimpenerwaard, Papendrecht, Sliedrecht, Texel, Wijchen, Zaanstad of de provincie Fryslân? In dit gebied zoeken we nog deelnemers! Je kunt je interesse doorgeven via dit formulier. (Ben je nieuw op de Duurzame Huizen Route, meld dan ook je woning aan via deze pagina)

Jouw woning hoeft geen ‘perfect’ voorbeeld te zijn, om je verhaal te kunnen delen. Met jouw ervaring over wat wel en niet bevalt, help je een ander in het maken van keuzes.

Samenwerking

De thematours worden georganiseerd met deze gemeenten en provincies:

Provincie Brabant, Gelderland en Fryslân. U10-Regio in Utrecht, Gemeente Alkmaar, Amsterdam, Bernheze, Den Helder, Dordrecht, Druten, Ermelo, Hardinxveld-Giessendam, Hollands Kroon, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leiderdorp, Maasgouw, Nieuwkoop, Papendrecht, Schouwen-Duiveland, Sliedrecht, Steenwijkerland, Texel, Voorst, Wijchen, Zaanstad, Zeewolde, Zwijndrecht.

Impressie thematours 2022

Benieuwd hoe de thematours van 2022 waren? Lees de terugblik hier!

Scroll naar boven