Uitleg over de thematours

Elk voorjaar organiseert de Duurzame Huizen Route verschillende thematours. De thematours van 2023 vonden plaats van 6 t/m 26 maart. Tijdens een thematour geeft de huiseigenaar een rondleiding en krijgen deelnemers meer uitleg over een duurzaam onderwerp zoals isolatie, zonne-energie of de warmtepomp. Zo kunnen zij goed voorbereid aan de slag met hun eigen huis.

Hoe werkt het?
  • Inschrijven als bezoeker is mogelijk. Bekijk de thematours, kies een onderwerp dat je interessant lijkt en schrijf je in.
  • Een groep van ongeveer 10 personen kan bij een thematour aanwezig zijn (dit verschilt per woning).
  • Via mail ontvang je het adres van de huiseigenaar. Wees op tijd aanwezig op de aangegeven datum en tijd. Je ontmoet dan de huiseigenaar en de andere bezoekers.
  • De huiseigenaar vertelt met een rondleiding (en evt. een korte presentatie) over zijn ervaring met duurzaam wonen en bouwen, waarbij het thema centraal staat. 
  • Vervolgens kun je vragen stellen aan de huiseigenaar en met elkaar in gesprek gaan.

De thematour duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. Huiseigenaren ontvangen voorafgaand een handleiding met uitleg over de thematours en handige tips.


Impressie thematours 2023

Ook dit voorjaar hebben bijna 40 huiseigenaren thematours gegeven over allerlei duurzame onderwerpen. Van duurzame isolatiematerialen tot het aardgasvrij maken van een oudere woning. Met dank aan de betrokken huiseigenaren gingen meer dan 200 bezoekers naar huis gingen met nieuwe ideeën. Lees hier de hele terugblik op de thematours >

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen