Meer over de thematours

Van 6 t/m 26 maart zijn er weer thematours! Tijdens een rondleiding neemt een ervaren huiseigenaar je mee de door de woning en geeft uitleg over een specifiek onderwerp, zoals de warmtepomp, isolatie of zonne-energie.

Deelnemers gezocht

De thematours worden georganiseerd met onderstaande gemeenten en provincies. Woon jij in dit gebied en lijkt het je leuk om een thematour te geven? We horen het graag! Je kunt dit doorgeven via dit formulier.

Provincie Brabant, Gelderland en Fryslân. U10-Regio in Utrecht, Gemeente Alkmaar, Amsterdam, Bernheze, Den Helder, Dordrecht, Druten, Ermelo, Hardinxveld-Giessendam, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leiderdorp, Maasgouw, Nieuwkoop, Papendrecht, Schouwen-Duiveland, Sliedrecht, Steenwijkerland, Texel, Voorst, Wijchen, Zaanstad, Zeewolde, Zwijndrecht.

Jouw woning hoeft geen ‘perfect’ voorbeeld te zijn, om je verhaal te kunnen delen. Met jouw ervaring over wat wel en niet bevalt, help je een ander in het maken van keuzes.

Hoe werkt het?
  • Vanaf 13 februari kun je je als bezoeker inschrijven. Bekijk de thematours, kies een onderwerp dat je interessant lijkt en schrijf je in.
  • Een groep van ongeveer 10 personen kan bij een thematour aanwezig zijn (dit verschilt per woning).
  • Via mail ontvang je het adres van de huiseigenaar. Wees op tijd aanwezig op de aangegeven datum en tijd. Je ontmoet dan de huiseigenaar en de andere bezoekers.
  • De huiseigenaar vertelt met een presentatie of rondleiding over zijn ervaring met duurzaam wonen en bouwen, waarbij het thema centraal staat. 
  • Vervolgens kun je vragen stellen aan de huiseigenaar en met elkaar in gesprek gaan.

De thematour duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. Huiseigenaren ontvangen voorafgaand een handleiding met uitleg over de thematours en handige tips.

Impressie thematours 2022

Benieuwd hoe de thematours van 2022 waren? Lees de terugblik hier!

Scroll naar boven