‘Ons wooncomfort is nu perfect’

INTERVIEW – Toen Raymond Ploem en Diana in 2012 hun tweede kindje verwachtten, gingen ze op zoek naar een woning in hun geboorteplaats Waalre. Een klein huisje met een grote tuin en een garage, dát waren de wensen. Hun huidige hoekwoning in Waalre voldeed daar precies aan. Door de jaren heen verbouwden en verduurzaamden ze het huis.  

Hoewel het huis klein was voor een jong gezin, hadden Raymond en zijn vriendin bewust voor deze woning gekozen. “Toen onze twee  kinderen groter werden, merkten we dat het huis toch wat krap werd. We moesten toen kiezen: verbouwen of verhuizen. Dankzij de grote tuin hadden we ruimte om uit te bouwen.”

Voordat het stel aan de slag ging, keken ze eerst bij anderen in de buurt hoe zij het hadden aangepakt. “Aan de hand daarvan hadden we onze eigen plussen en minnen opgeschreven. Zo werd voor ons duidelijk hoe we de verbouwing wilden aanpakken.”

Perfect wooncomfort

Inmiddels is de woning verduurzaamd en gasvrij gemaakt. “Alles is elektrisch. We hebben een infrarood vloerverwarming, doorstroomapparaat waarmee water snel verwarmt kan worden en zonnepanelen. Ook hebben we de muren en de vloer geïsoleerd om de warmte binnen te houden”, zegt Raymond. “Ons wooncomfort is nu perfect. In de zomer verbruiken we 1 tot 6 kW, afhankelijk van hoeveel er gedoucht wordt. De elektriciteit die ervoor nodig is, wekken we op met zonnepanelen. ’s Winters is ons verbruik  ongeveer 30 KWh per dag.”

In de toekomst wil het stel nog meer zonnepanelen. “Ook moet er hier en daar nog wat laatste dingen worden afgewerkt. En … wie weet komt er nog wel een serre.”

Doe het snel
Raymond wil andere huiseigenaren graag een tip meegeven: “Kijk naar wat er nodig is en wat je budget is. Informeer bij de juiste bronnen én doe het snel. Voor je het weet sta je achter in de rij, omdat iedereen dezelfde maatregel wil uitvoeren die jij wil nemen.”


Bekijk de woning van Raymond en Diana hier >

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud