‘We hebben onze woning uit 1920 volledig gerenoveerd en geïsoleerd’ 

Eelco Berrevoets woont samen met zijn partner, dochter en hond in het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Hoge energiekosten, weinig isolatie en een gedateerde woning waren voor Eelco redenen om aan de slag te gaan met het verduurzamen van zijn woning. Nu woont hij met veel plezier in zijn huis. 

Waarom hebben jullie deze woning gekocht? 
“We hebben dit huis eind 2018 gekocht. Daarvoor woonden we in een nieuwbouwhuis van vergelijkbare grootte, maar deze woning is vrijstaand en heeft ruim 1300 m2 tuin. De mogelijkheden met betrekking tot verduurzamen en isoleren waren voor ons de redenen om deze stap te zetten.

Wat hebben jullie verduurzaamd?
“Het huis was gedateerd en toe aan renovatie. Daarnaast was het nauwelijks geïsoleerd en waren de energiekosten van de vorige eigenaar zeer hoog. Daarom hebben we onze woning volledig gerenoveerd en geïsoleerd. Ook hebben we een warmtepomp en zonnepanelen genomen. Het huis is verder gestript en volledig voorzien van vloer-, gevel- en dakisolatie. Zelfs de binnenwanden en plafonds hebben we met isolatieplaten uitgerust.

Daarnaast hebben we isolerende gordijnen, zonneschermen en rolluiken gekocht. Zo is het ons gelukt om van het gas af te gaan en voorzien we het huis van onze eigen opgewekte energie.”

Hoe bevalt jullie duurzame woning?
“Wij zijn zeer tevreden en wonen er met veel plezier! Dankzij de duurzame maatregelen hebben we nu een prachtig plekje om te wonen: een gerenoveerde vrijstaande woning uit 1920. Met 0 op de meter en met het comfort van een nieuwbouwhuis.”

Eelco en zijn partner gunnen iedereen zo’n fijne woning en willen woningeigenaren dan ook meegeven om niet te besparen op de kosten voor isolatie. ‘Kijk niet naar de terugverdientijd, maar ga voor kwaliteit en de meest praktische uitvoering.’


Benieuwd naar de woning van Eelco? Bekijk zijn huis hier >

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud