Werving van nieuwe voorbeelden in jouw gemeente

Op de landingspagina van de gemeente kun je zien hoeveel huizen er uit jouw gemeente meedoen met de Nationale Duurzame Huizen Route. Deze bewoners delen vrijwillig hun ervaringen met duurzaam wonen, om andere inwoners op weg te helpen. Wil je andere huiseigenaren in de gemeente ook uitnodigen om zich aan te melden als voorbeeld? Hieronder vind je zes tips om nieuwe voorbeelden te verzamelen:

1. Deel de oproep via de kanalen van de gemeente
Gebruik de berichten uit het promotiepakket om een oproep te delen via de kanalen van de gemeente, bijvoorbeeld als nieuwsbericht op de website, een item op de gemeentepagina in de krant of via de sociale media kanalen van de gemeente.

2. Benut lokale netwerken
Vraag het energieloket, een lokale energiecoöperatie of bewonersvereniging om de oproep ook te verspreiden in hun netwerk. Denk hierbij ook aan lokale facebookgroepen, de bibliotheek of een bericht in de Nextdoor app.

3. Bestaande interviews
Heeft de gemeente of het energieloket eerder al inwoners geïnterviewd over de verduurzaming van hun huis? Vraag deze inwoners of zij hun verhaal ook willen delen via de Duurzame Huizen Route.

4. Subsidieaanvragen of acties
Vraag een collega die zich bezig houdt met subsidieverstrekkingen of hij/zij wellicht enthousiaste inwoners kent die subsidie hebben aangevraagd voor de verduurzaming van hun huis. Ook kennen collega’s soms deelnemers van isolatieacties of andere duurzaamheidscampagnes binnen de gemeente. In het promotiepakket zit ook een uitnodigingsmail die zij kunnen gebruiken om inwoners te benaderen.

5. Aanbevelingen voor lokale bedrijven
Een oprechte aanbeveling van een klant is goede reclame voor bedrijven. In het promotiepakket vind je ook een brief waarmee lokale bedrijven hun klanten kunnen uitnodigen om zich aan te melden op de website. Je kunt de bedrijfscontactfunctionaris vragen om deze oproep te delen, of de tip meegeven tijdens een informatieavond of in een zakelijke nieuwsbrief.

6. Persoonlijk netwerk
De ervaring leert dat een persoonlijke benadering goed werkt. Wellicht ken je wel iemand in jouw straat die je kunt vragen of hij/zij zijn ervaringen wil delen. Je kunt een persoonlijke uitnodiging sturen of een ansichtkaart bestellen via de website.


Mocht een inwoner zijn of haar ervaringen graag willen delen, maar het aanmelden van de woning als een drempel zien (bijvoorbeeld door beperkte digitale vaardigheden) dan helpen wij de inwoner graag. Deel gerust onze contactgegevens met de inwoner of laat het ons weten via het contactformulier.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud