Gemeente Midden-Drenthe
De gemeente Midden-Drenthe doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Midden-Drenthe. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Mijn woning is al 15 jaar geleden verbouwd met vernieuwbare materialen (hout, leem) en aandacht voor duurzame energiesystemen (leemkachel, warmtepomp, grondbuisventilator).
Onze woonboerderij is goed geisoleerd, we verwarmen de woning door een combinatie van cv en houtkachel.
Onze eeuwenoude rietgedekte boerderij was nog compleet ingericht als stal en pakken wij sinds 2019 gefaseerd aan.
In 2014-2015 is onze woning energiezuinig gebouwd.
Duurzaam in het kwadraat. Dat is hoe wij aankijken tegen onze opgave. Niet alleen willen we van onze boerderij uit 1880 een 0-op-de-meter huis realiseren.
Twee onder 1 kap. 12 zonnepanelen + zonneboiler. Dit jaar overgegaan op electrisch koken + infrarood verwarming. Gevel en vloer + grond geisoleerd.
Binnen stuckwerk leem, zonneboiler, regenwater hergebruik, pavatex ademende isolatie muur en dak, dakisolatie papiervlokken, Larix buitengevel.
Levensloopbestendige woning uit 1900 met dak- en wandisolatie, HR++ glas en zonnepanelen