Locatie

Uitgelichte afbeelding

Appartement - 1960, Utrecht


Omschrijving

Het gaat om een appartement in een flat in Zuilen, Utrecht Noord. De oude gaskachel, gasfornuis en geiser zijn vervangen door IR-panelen, een inductiekookplaat en een instant heater (e-geiser). De electriciteit wordt uiteraard betrokken van een groene leverancier.

Kenmerken

Bouwjaar: 1960
Energielabel: B
Soort: Appartement/ Flat
Duurzame woning: Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Overige concepten, Infraroodverwarming, Inductie fornuisFoto's


Beschreven maatregelen


Beschrijving energievoorziening van de woning

Normale e-aansluiting, 3*25A.

Hoe is de ventilatie geregeld?

Natuurlijke ventilatie/afzuiging.

Adviezen

Gewoon doen! Een appartement dat redelijk geisoleerd is gasloos maken is makkelijk en vergt geen hele grote investering. IRpanelen: 2000€, e-geiser: 500€, inductiekookplaat : 500€, installateren: 2000€). Uiteraard betrekken we onze stroom van een groene leverancier (tegenstroom Haarlemmermeer). Mooiste is natuurlijk wel als er zonnepanelen op het dag van de flat komen.

Ervaringen

De meeste moeite ging zitten in de omzetting van de 1*25A aansluiting naar een 3*25A aansluiting. Daarvoor moest de hele kolom even van het stroom af en de vraag was wie dat moest regelen. Uiteindelijk heeft de aannemer van Stedin het geregeld. Daarna is er een nieuwe meterkast aangebracht, gevolgd door IR-panelen, kookplaat en e-geiser/instant heater. Gek dat ik die niet terug zie in de lijst van maatregelen.

Toekomstplannen

Bij de VvE aandringen op zonnepanelen op het dak.Interviews
Scroll naar top