Tiny house - 2020, Koedijk
Wil je meer weten over de duurzame toepassingen in deze woning of deze in de praktijk bekijken? Via dit formulier kun je de eigenaar vragen of je een afspraak kunt maken om op bezoek te gaan.
Omschrijving
Wij hebben ons dubbele houten Tiny House zelf gebouwd in een eco-community waar nog 9 andere huizen en een Kenniscentrum Biobased Bouwen staan. We hebben een houtskeletbouw met houtvezelisolatie in de wanden, vloeren en dak en Metisse isolatie in de binnenwanden.
We koken elektrisch, hebben zonnepanelen en slaan elektriciteit op in tweedehands accu's, we gebruiken een composttoilet en willen gaan douchen met een recycle douche met regenwateropvang. We hebben zoveel mogelijk tweedehands spullen en de inrichting is duurzaam en/of circulair.
Wil je ons huis binnenkort bekijken? Dat kan! Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik hou je op de hoogte wanneer we open dagen hebben. Aanmelden kan hier.Â
Of kom langs tijdens de Duurzame Huizen Route.
Kenmerken
Bouwjaar: 2020
Energielabel: A++++
Soort: Tiny house
Duurzame woning:
Zeer energiezuinige woning,
Aardgasvrij,
Ecowoning,
Huis met eco-materialen,
Houtskeletbouw,
Bedrijfsmatig betrokken als:
Duurzaam interieur/inrichting
Toegepaste maatregelen
Interieurontwerp, Ontwerpmaatregelen, Energieleverende woning, Levensloopbestendig, Overige concepten, Dakisolatie bij bouw, Vegetatiedak (groendak), Gevelisolatie bij bouw, Vloerisolatie bij bouw, Drievoudig glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Isolerende kozijnen, Milieuvriendelijke verf, Hout, Gebruikte materialen, Lucht/lucht warmtepomp, Zonnepanelen (PV), Electriciteitsopslag (accu), Decentrale balansventilatie, Warmtewerende folie, Airco, Regenwater hergebruik, Waterbesparing overig, Energiemonitor, Led lampen, Inductie fornuis, Gordijnen, Meubels, Vloerbedekking, Tuininrichting, Regenwaterafkoppeling, Moestuin, Compostbak, Vogelbehuizing, Elektrische auto
Foto's
Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning
Wij wilden proberen om een zo passief mogelijk huis te bouwen. Dit is erg lastig als je vrijstaand en in een gebied met veel wind woont. We hebben alles geïsoleerd met houtvezelisolatie. De vloer en wanden zijn 24 cm dik en het dak 34 cm.
Beschrijving energievoorziening van de woning
We verwarmen met een airco/warmtepomp. De opgewekte elektra slaan we op in een tweedehands accu van elektrische auto.
Hoe is de ventilatie geregeld?
Met een warmteterugwinventilatie per vertrek.
Adviezen
Maak een lijstje wat je prioriteiten zijn, en ga informatie inwinnen. Praat met mensen die ervaring hebben en vooral, stel niet uit maar ga aan de slag!
Ervaringen
Het was een mooi proces met uiteraard de nodige tegenslagen maar we zijn trots op wat we neer hebben gezet met elkaar!
Toekomstplannen
Helofytenfilter installeren, nog meer zelfvoorzienend zijn in ons voedsel.
Beschreven maatregelen
Interviews
Duurzaam wonen doe je zo!
NH Nieuws is bij de woningeigenaar op bezoek geweest. Neem een kijkje in de woning via deze video van NH Nieuws.
Voor kinderen is wonen in een tiny house een groot avontuur. Een klein en compact huis betekent veel klimmen en klauteren om je eigen hoekje te vinden. Maar het betekent ook dat je midden in de natuur kunt wonen en lekker veel buiten mag spelen. En omdat het huis geen energie verbruikt is het ook goed voor je toekomst.
Bron: NH Nieuws