Locatie

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 2020, WestervoortOmschrijving

De milieuvriendelijke en zeer energiezuinige woning is in 2020 gebouwd in CLT (Cross Laminated Timber ofwel kruisgelaagd hout). Al het gebruikte hout komt uit verantwoord beheerde bossen (FSC). Het huis heeft een zéér hoge isolatiewaarde en het ruime volume wordt verwarmd met een bescheiden warmtepomp van 7kW. Het damp-open karakter en het vermogen van het hout om flink wat vocht op te nemen en af te staan maakt dat het huis een zeer aangenaam binnenklimaat kent.

Kenmerken

Bouwjaar: 2020
Energielabel: Onbekend
Soort: Vrijstaande woning
Duurzame woning: Aardgasvrij, Nulenergiewoning,

Toegepaste maatregelen

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Wanden en dak bestaan uit 9 cm dik hout aan de binnenkant en een 8 cm dikke houtvezelisolatieplaat aan de buitenkant met daartussen een laag van 25 cm die gevuld is met inblaasbare houtvezelwol; alles van FSC hout. De wanden zijn gestuct en het dak is deels met pannen bedekt en deels een aluminium felsdak. De aluminium kozijnen zijn voorzien van driedubbel glas.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Beneden en op de badkamer ligt vloerverwarming gevoed door een 7 kW warmtepomp. Electriciteit wordt geleverd door 43 zonnepanelen en daarnaast liggen er nog 4 solar panelen op het dak voor de warmwatervoorziening.

Hoe is de ventilatie geregeld?

Balansventilatiesysteem van Zehnder. Daarnaast kan een aantal ramen gewoon worden geopend. Het huis is wel kierdicht.

Toekomstplannen

Huis is nieuw, installatie dus ook. Hooguit nog wat optimaliseren van aansturing warmtepomp met behulp van aanwezige domotica.

Tips

Kies een installateur met ervaring met dit soort installaties, zodat alle componenten goed op elkaar afgestemd zijn en optimaal samenwerken.


Scroll naar boven
Ga naar de inhoud