Een geslaagde Duurzame Huizen Route 2021 vol duurzame ervaringen

Het jaarlijkse evenement van de Duurzame Huizen Route 2021 is erg geslaagd! Zo’n 400 huiseigenaren openden hun deuren en 3000 bezoekers gingen op pad. Wát was het mooi om te zien dat zoveel huiseigenaren hun kennis en ervaringen uitwisselden. Dank voor jullie inzet! Op naar een nieuw seizoen vol nieuwe uitwisselingen en inspiratie. Met deze impressie genieten we samen nog even na.

Feestelijke opening

Op woensdag 27 oktober werd de Duurzame Huizen Route 2021 officieel geopend. Huiseigenaar Marc Koene uit Leiden gaf het startsein in aanwezigheid van de gedeputeerde van provincie Zuid-Holland Berend Potjer.

“We hadden thuis koude voeten en daar wilden we vanaf. Vloerverwarming was voor ons geen optie, omdat we de houten vloer wilden behouden. Daarom kozen we om de vloer te isoleren vanuit de kruipruimte. Ook de dak- en wandisolatie in combinatie met de hybride warmtepomp zorgen voor een prettig huis”.

Huiseigenaar Marc Koene geeft uitleg tijdens de opening

Zaterdag 30 oktober & 6 november

Op zaterdag 30 oktober & 6 november vond de Duurzame Huizen Route plaats. 400 huiseigenaren stelden gastvrij hun woning open en met elkaar ontvangen zij zo’n 3000 bezoekers. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dat dit jaar in kleinere groepen bezoekers tegelijk.

Er is geen betere manier om kennis te vergaren dan via een ervaringsdeskundige huiseigenaar.”

– Bezoeker in Zwolle

Duurzame Huizen Route in de media

Veel media gingen in aanloop naar of tijdens de Duurzame Huizen Route op bezoek bij duurzame huizen en maakten verhalen. Ook vertelden huiseigenaren op de radio of televisie hun duurzame woonverhaal. Bekijk hier een impressie >

“Bij zo’n Duurzame Huizen Route steek je veel op. We hebben daar goede contacten en zelfs vrienden aan overgehouden met wie we kennis, tips en materialen uitwisselen.”

Bas en Suzanne in Dagblad van het Noorden

Gemeenten op pad

Ook een aantal wethouders brachten namens de gemeente een bezoek tijdens de Duurzame Huizen Route, of stelden zelfs hun eigen huis open voor bezoekers!


Impressie Duurzame Huizen Route 2021

Het was mooi om elkaar dit jaar weer te ontmoeten en inspiratie op te doen over duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen! Bedankt allemaal voor jullie inzet, mooie verhalen en het delen van jullie ervaringen.
Geniet nog even na met deze video:

Meer inspiratie opdoen

Ben je op zoek naar energiebesparende mogelijkheden omdat je gaat verbouwen of comfortabeler wilt wonen? Kom dan in contact met huiseigenaren die ervaring hebben met duurzaam (ver)bouwen en wonen! Het hele jaar rond kun je op ons platform je vragen kwijt bij huiseigenaren met unieke voorbeeldwoningen.
Ga naar de voorbeeldwoningen >

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud