Genieten in een groene, klimaatvriendelijke tuin

Het zonnetje schijnt en de vakantie is voor veel mensen begonnen. Dé tijd om lekker in de tuin te zitten. Wist je dat je naast je huis ook je tuin kunt verduurzamen? Zo kun je insecten helpen door tegels in je tuin te vervangen door planten of regenwater opvangen en hergebruiken met bijvoorbeeld een regenton. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Op de Nationale Tuin & Klimaat Route delen tuineigenaren met een groene tuin hun ervaringen en tips.

‘’Een groene tuin hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn! Kom langs en ontdek hoe je vogels, insecten en inheemse dieren een fijne plek kunt geven!’’ – Suzanne uit Kampen

Een duurzame tuin heeft veel voordelen. Ze zijn namelijk zo ingericht dat ze zijn voorbereid op hoosbuien, droogte en hitte. Daarnaast is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren. Dat klinkt natuurlijk goed! Maar wat kan dit in alle tuinen? Waar begin je? En wat is het kostenplaatje? Op de Tuin & Klimaat Route kun je bij meer dan 120 mensen terecht die jou graag verder op weg helpen. Bekijk hun profiel, lees verhalen of stel je vraag aan een tuineigenaar. Bekijk alle tuinen hier.

Je tuin aanmelden
Heb jij al een klimaatvriendelijke tuin en vind je het leuk om jouw tuintips en -tricks te delen met andere mensen? Meld je tuin of project hier kosteloos en eenvoudig aan!

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud