Ontdek een duurzame tuin in je buurt tijdens de Tuin & Klimaat Route

Een tuin vol prachtige, kleurrijke en insectvriendelijke bloemen en planten. Of regenwater opgevangen in een wadi of regenton. Wie zijn tuin wil veranderen in een fijne plek voor mensen en dieren, kan op zaterdag 2 en zaterdag 9 september 2023 een duurzame voorbeeldtuin bezoeken. Tijdens de Tuin & Klimaat Route stellen tuineigenaren hun tuin open voor bezoekers.

Duurzame tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren. Wie inspiratie op wil doen bij tuineigenaren die al het een en ander gedaan in hebben in hun klimaatvriendelijke tuin, kan dit doen tijdens de open dagen van de Tuin & Klimaat Route.

Bloeiende balkons en moestuinen
Bezoekers horen tijdens de open dagen wat bijvoorbeeld de voor- en nadelen zijn van bepaalde maatregelen, hoeveel tijd erin gaat zitten en wat het kostenplaatje is. Daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen en onderling informatie uit te wisselen. Verschillende soorten tuinen doen mee aan de open dagen. Zo ook de tuin van huiseigenaar Godfried Westen. ‘Veel mensen denken dat ze niets of weinig kunnen doen als het gaat om biodiversiteit en duurzaamheid. Ik geloof dat dit wel mogelijk is en ik wil anderen hier graag bij helpen!’

Aanmelden
Alle tuinen die meedoen aan de Tuin & Klimaat Route zijn te vinden op de website: www.tuinenklimaatroute.nl/locaties
Via deze website is het ook mogelijk om je aan te melden voor een bezoek.

Over de Nationale Tuin & Klimaat Route
Op het platform van de Nationale Tuin & Klimaat Route staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt. Gemeenten Deventer, Epe, Kampen, Nieuwkoop, Voorst, Wageningen, Woerden en Zwolle ondersteunen dit initiatief en moedigen inwoners aan om een tuin te bezoeken. 

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud