Provinciewinnaars aan het woord

Op maandag 4 maart maart zijn de publiekswinnaars van de verkiezing van ‘Het Duurzaamste Huis van de provincie’ bekendgemaakt! Bekijk de twaalf provinciewinnaars hier. Allemaal hebben ze hun best gedaan om hun woning zo duurzaam mogelijk te (ver)bouwen. Nu delen ze met trots het eindresultaat en helpen ze graag anderen op weg. Dit doen ze via de Duurzame Huizen Route én via de media! In de afgelopen weken zijn er mooie verhalen gedeeld over duurzaam wonen. Hieronder een greep uit de verhalen.

© Archieffoto Erna Faust/Fay Quant
Iris en Roland winnen verkiezing met hun duurzame droomhuisje in Koedijk

Het 56 vierkante meter grote ’Tiny House’ van Iris van Asselt en Roland van der Hei uit Koedijk is winnaar van de verkiezing ’Duurzaamste Huis van Noord-Holland’.


Mendi en Kevin kochten ‘het spookhuis van de Wittenburg’ in Nijkerk en toverden dit om tot duurzame woning

De woning van Mendi en Kevin van den Broek is genomineerd voor de titel ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Maar voordat het Nijkerkse huis in de race kwam voor deze titel stond het volgens de bewoners zelf bekend als ‘het spookhuis van de Wittenburg’.


© Rik Russchen/RTV Noord
Duurzaamste huis van Groningen staat in Veendam: ‘We besparen nu 500 euro per maand’

De titel ‘Duurzaamste huis van Groningen’ gaat naar Wim en Antoinet Heikens uit Veendam. Na een spannende strijd kreeg hun woning aan de Berkel de meeste stemmen van het publiek. De eigenaren ontvangen een cheque van 200 euro.


Huis van stro, leem en hout van oud-directeur Gulpener het duurzaamste van Limburg
 © Annemiek Mommers
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud