Terugblik op de online thematours 2021

Hoe bouw je een huis met stro en leem? Wat zijn de kosten en baten van een hybride warmtepomp? Hoe kun je in kleine stappen isoleren, of je woning juist in één keer grondig verbouwen? Enthousiaste huiseigenaren deelden dit voorjaar hun tips en ervaringen over allerlei thema’s, tijdens de 42 online thematours. Ruim de helft van de tours was volgeboekt en vijf zijn vanwege succes herhaald.

De huiseigenaren op het platform hebben vaak kennis in huis over de duurzame maatregelen in hun woning. Tijdens de online thematours deelden zij hun verhaal aan de hand van foto’s, grafieken of een live-rondleiding. Veel bezoekers gaan daadwerkelijk met de informatie aan de slag, blijkt uit de enquête! 
Ruim 85 procent geeft aan dat hij of zij de opgedane kennis zeker of misschien in huis te gaat toepassen.

“De huiseigenaren gaven goede tips en hadden vakkennis over oplossingen voor problemen die je tegenkomt als doe-het-zelver. Complimenten voor hun openheid!”

Bezoeker online thematour ‘Historische woning verduurzamen’ in Barendrecht

Uitwisselen van ervaringen

Tijdens de thematours was er alle tijd om met elkaar in gesprek te gaan. “Wij stoeien met het inregelen van de vloerverwarming en radiatoren en het lijkt vochtig in huis. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen!”, schrijft een bezoeker al bij de inschrijving. Ook werden er specifieke vragen gesteld, zoals: “Welk materiaal gebruikten jullie voor de na-isolatie vloer en wat waren jullie overwegingen?” Of: “Wegen de kosten op tegen de investeringen?” 

Voor herhaling vatbaar

Een mooie bijkomstigheid van de online videogesprekken is dat mensen konden binnenkijken bij huizen elders in het land. Hierdoor konden zij een thema kiezen dat goed aansluit bij hun eigen woonsituatie of -wens. Als aanvulling op het reguliere bezoek, zijn de online videogesprekken dan ook zeker voor herhaling vatbaar in 2022.

Thematours gemist?
Kon jij de online thematours niet bijwonen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van komende activiteiten. Of geef je interesse door voor thematours en ontvang in het voorjaar van 2022 een uitnodiging als er een thematour in jouw omgeving plaatsvindt.

Samenwerking met provincies en gemeenten

De thematours zijn georganiseerd in samenwerking met provincie Gelderland, provincie Drenthe en veertig gemeenten en met name in deze regio’s bekendgemaakt. Met dank aan:  

En de gemeenten Alkmaar, Amsterdam, Bernheze, Albrandswaard, Barendrecht, Beverwijk, Bunnik, De Bilt, Den Helder, Elburg, Ermelo, Ede, De Ronde Venen, Gorinchem, Harderwijk, Hattem, Houten, IJsselstein, Lopik, Krimpenerwaard, Leiderdorp, Montfoort, Nieuwegein, Nunspeet, Oldebroek, Oudewater, Putten, Schagen, Ridderkerk, Stichtse Vecht, Texel, Utrechtse Heuvelrug, Vijfherenlanden, Schouwen-Duiveland, Wijk bij Duurstede, Utrecht, Waddinxveen, Woerden, Zeist en Zwolle.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud