Van harte welkom bij deze Gelderse woningen

NIEUWS – Weet jij al welke huizen jij wilt bezoeken? Honderden huiseigenaren door het hele land openen op zaterdag 28 oktober & 4 november hun woning en jij mag langskomen! Tijdens de Duurzame Huizen Route vertellen ze over hun ervaringen met daarbij hun successen en leerpunten. Onder andere in de provincie Gelderland kun jij bij allerlei huizen op bezoek, waaronder deze:

Tussenwoning – 1974, Wageningen
De huiseigenaar van deze tussenwoning in Wageningen heeft stap voor stap zijn woning duurzamer en comfortabelere gemaakt. Door onder andere zonwering en isolerende maatregelen toe te passen, kon de huiseigenaar de CV-keteltemperatuur drastisch verlagen.

Vrijstaande woning – 1974, Brummen
Dit is een aardgasvrije jaren ’70-woning met een ruim overschot aan zonne-energie. De huiseigenaar heeft het dak, de ramen, de grond en de muren allemaal gronding geïsoleerd. De woning wordt verwarmd door een lucht-water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

Tussenwoning – 1948, Nijmegen
Deze woning is gerenoveerd door middel van de zogenaamde Schilrenovatie. Hierbij zijn het dak, de gevels, de vloer, de kozijnen en het glas vernieuwd. Ook binnen zijn ze aan de slag gegaan en heeft de woning onder andere ook zeer goede vloerisolatie met vloerverwarming en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud