Warm wonen met een betaalbare energierekening

Binnenkijken bij duurzame woningen tijdens de Duurzame Huizen Route

PERSBERICHT
18 oktober 2021

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november. Honderden enthousiaste huiseigenaren in heel Nederland stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Bezoekers kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl.

Eén van de huiseigenaren die meedoet, is Henk Bettink. Samen met zijn vrouw en drie kinderen bewoont hij een woning uit 1995. “Toen onze cv-ketel in 2016 aan vervanging toe was, besloot ik om het huis op een andere manier te verwarmen. Met een lucht/water-warmtepomp en zonnepanelen wonen we aardgasvrij en komt de energierekening aan het eind van het jaar uit op nul euro”, aldus Henk. Tijdens de Duurzame Huizen Route vertelt hij graag hoe hij het heeft aangepakt.

Inschrijven voor een bezoek
Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee aan de Duurzame Huizen Route. Geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven voor een bezoek bij één of meer woningen. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november.

Zelf een duurzaam huis?
Wie zelf stappen heeft gezet om zijn of haar huis te verduurzamen, kan zijn woning ook als voorbeeld aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Deelnemers maken bovendien kans op twee nachtjes weg naar de duurzame B&B de Nachtdijk in Cothen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Afbeeldingen kunt u downloaden via www.duurzamehuizenroute.nl/pers. Alle afbeeldingen zijn eigendom van de Nationale Duurzame Huizen Route en mogen uitsluitend gebruikt worden voor uitingen met betrekking tot de Nationale Duurzame Huizen Route.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud