Wat vinden bezoekers en huiseigenaren van de Duurzame Huizen Route 2021?

Vorig jaar is er vanuit de Duurzame Huizen Route een enquête verstuurd naar bezoekers en huiseigenaren van de Duurzame Huizen Route 2021. Vier studenten van de Hogeschool Utrecht zijn afgelopen tijd met de resultaten aan de slag gegaan. Ze hebben hiervan een mooi visueel overzicht gemaakt. Uit de resultaten blijkt dat huiseigenaren en bezoekers zeer tevreden zijn over de Route van 2021: ze geven hun ervaring gemiddeld een 8.

De studenten kwamen vanuit verschillende opleidingen: Bedrijfskunde, Communicatie & Multimedia en Commerciële Economie. Ze volgden het vak Datavisualisatie & Infographics. Hierbij leerden ze abstracte en saai lijkende cijfers in tastbare en begrijpelijke plaatjes om te zetten. Voor de Duurzame Huizen Route analyseerden ze de (anonieme) enquêteresultaten en haalden hier data uit. Deze data zetten zijn om in losstaande visualisaties (plaatjes). Van deze plaatjes samen maakten zij de onderstaande infographic.

Zoom in door op een onderdeel in de infographic te klikken. Klik op de twee pijltjes rechtsonder om het full-screen te bekijken.

De resultaten

Bij de resultaten is gekeken naar waar de bezoekers graag meer informatie over wilden: het blijkt dat men voornamelijk komt om te oriënteren. De top vijf interesses zijn de warmtepomp, zonnepanelen isolatie, vloerverwarming en ventilatie. 95% van de bezoekers was positief over het bezoeken van een duurzame woning en bezoekers geven de Duurzame Huizen Route gemiddeld een cijfer 8,3.

Voor ongeveer de helft van de huiseigenaren had corona enige invloed op het openstellen van hun woning. Bijna 85% van de huiseigenaren zou een volgende keer zijn huis weer openstellen, zo’n 12% zou dit misschien doen en minder dan 3% zou dit niet doen. Veel huiseigenaren zijn tevreden over de Duurzame Huizen Route: zij geven het een cijfer 8.


Hartelijk dank aan de bezoekers en de huiseigenaren die destijds de enquête hebben ingevuld! Heb jij de enquête destijds niet kunnen invullen, maar wil je nog wel iets delen over de Duurzame Huizen Route in 2021? Laat het ons dan weten via het contactformulier. Zo maken we de Duurzame Huizen Route nog prettiger en relevanter.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud