Een voorbeeld in duurzaam wonen

De Nationale Duurzame Huizen Route van start in Leiden

PERSBERICHT
27 oktober 2021

De negende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route is officieel geopend! Ruim 400 huiseigenaren staan in de startblokken om bezoekers te ontvangen op zaterdag 30 oktober & 6 november. Zij geven dan uitleg over de duurzame maatregelen in hun woning, ter inspiratie van anderen. Huiseigenaar Marc Koene uit Leiden gaf woensdagmiddag het startsein in aanwezigheid van de gedeputeerde Berend Potjer.

Foto: Nationale Duurzame Huizen Route

Tijdens de opening vertelde Marc Koene met enthousiasme over de duurzame maatregelen in zijn woning. “We hadden thuis koude voeten en daar wilden we vanaf. Vloerverwarming was voor ons geen optie, omdat we de houten vloer wilden behouden. Daarom kozen we om de vloer te isoleren vanuit de kruipruimte. Ook de dak- en wandisolatie in combinatie met de hybride warmtepomp zorgen voor een prettig huis.” Op zaterdag 30 oktober stelt Marc Koene, net als honderden andere huiseigenaren in Nederland, nogmaals zijn woning open voor geïnteresseerde bezoekers.

Waardering voor gastvrije huiseigenaren
Ook andere huiseigenaren die de komende weekenden hun huis openstellen, werden in het zonnetje gezet door gedeputeerde Berend Potjer: ‘Juist in deze tijd zijn mensen op zoek naar mogelijkheden om energie te besparen. Vaak weet je dan niet waar je moet beginnen. Dan helpt het om van ervaringsdeskundigen te horen hoe zij het hebben gedaan, om voorbeelden en ervaringen uit te wisselen met buren die hun huis al hebben verduurzaamd. Zij zijn als het ware een startpunt, en via de Duurzame Huizen Route makkelijker te vinden.’

Startsein om op bezoek te gaan
Het landelijke evenement wordt mede mogelijk gemaakt door vijf provincies (Friesland, Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland), 145 gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven voor een bezoek via www.duurzamehuizenroute.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Afbeeldingen kunt u downloaden via www.duurzamehuizenroute.nl/pers. Alle afbeeldingen zijn eigendom van de Nationale Duurzame Huizen Route en mogen uitsluitend gebruikt worden voor uitingen met betrekking tot de Nationale Duurzame Huizen Route.


Bekijk hier de woning van Marc in Leiden >

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud