De huiseigenaar neemt je tijdens de thematour mee door zijn woning. Hij bouwde dit passiefhuis in houtskelet voor een groot deel zelf en vertelt over de keuzes voor materialen, installaties en de zoektocht naar een geschikte warmtepomp.
Actuele thematours
Hoe kun je isoleren met natuurlijke materialen? De huiseigenaar vertelt hoe en waarom hij dat deed in zijn jaren '30-woning, met onder meer vlasdekens, houtvezelplaten, leem en celluloseplaten. Ook laat hij de infraroodpanelen zien. Meer weten? Lees verder of schrijf je in!
Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Gerenoveerd herenhuis: 250m^2, 1888. bg, 1ste en 2de verdieping.
Energieplus (negatieve energie rekening) en passiefhuis is onderdeel van de Groene Kreek. EPC (2005) < 0,0. Woning heeft een aparte strenge GroenVerklaring (RVO)
Tussen-Herenhuis uit 1912. 4 verdiepingen - 250m2. Zonnepanelen op dak (15). Geheel geisoleerd. Verwarming door convectoren met blowers (Jaga Strada DBE).
Drie jaar geleden hebben we een oude arbeiderswoning van 1905 gekocht.
Tussenwoning uit begin jaren '70. Kozijnen vervangen en voorzien van HR++ glas, SEEH subsidie gebruikt om daarnaast vloer (TonZon folie) en spouwmuur (Aminotherm) te isoleren.
Nieuw gebouwde, vrijstaande woning. Gebaseerd op duurzame uitgangspunten:
Gasloze Hoekwoning uit het begin van de vorige eeuw. Aan de binnenkant geïsoleerd met een voorzetwand met 12cm minerale wol.
Het is een vrijstaande woning uit 1992. Extra geisoleerd waar dat nodig was, maar we zijn nog steeds aan het verbeteren.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
Hoekhuis uit de jaren 50, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zolderisolatie, kleine maatregelen en zonnepanelen. We hebben volgend jaar een beter energielabel.
Volledig verbouwde voormalig bollenschuur uit c.a. 1890.
Maatregelen:
- Nieuw dak (met isolatie)
- Voorzetwanden
- Warmtepomp
- Zonnecollectoren
Aardgasvrije tussenwoning uit 1988 met extra isolatie, 9 zonnepanelen, aardwarmtepomp systeem en plafondverwarming.
Vrijstaande woning uit 1980 met lage temperatuurverwarming, zonneboiler, warmtepomp en pv panelen.
Het Woonhuis op de Bunker (1955) is een bijzonder rijksmonument. Woonhuis, tuin en het nog oorspronkelijke interieur zijn in 2007 opgenomen in de Top 100 van Nederlandse wederopbouwmonumenten.
Ons huis is uit 2003, en destijds al prima geisoleerd, verwarmd met vloerverwarming en voorzien van een warmte-terugwininstallatie.
Boerderij van ongeveer 1900, aan het water, op een eilandje, alleen bereikbaar per boot (bijv Kleine Giethoorn café roeiboten).
Mooi en duurzaam kunnen heel goed samen gaan. Een onder architectuur gebouwde woning, (extern - Stijl architecten, intern - Eric Kuster en de tuin - Erik van Gelder).
Belangrijkste getroffen maatregelen: Geinstalleerd 12 zonnepanelen, Warmtepompboiler, Domotica, Ledverlichting, Vloerverwarmingschakelaar.
In 2012 gebouwde beter dan energieneutrale woning.
voorzien van warmtepomp, driedubbel glas, zonnepanelen, goede vloer-, wand- en dakisolatie.
- Bouwjaar: 1870
- Gasloos middels een pilot van het bedrijf Virdi die een PVT oplossing heeft
- Regenwater opvang 3000m3 t.b.v. tuin etc.
Tussen herenhuis uit 1896 A-label, dubbelglas, dak- en vloerisolatie, zonne-boiler en -panelen, warmtepompen.
Hoekwoning uit 1921, in 2010 gerestaureerd en voorzien van LTV, op BG middels vloerverwarming, op de verdiepingen met low H2O radiatoren, HR+ glas en geïsoleerde voorzet wanden.
Duurzame tussenwoning voorzien van Flamco Flextherm Eco 9E met elga warmtepomp.
Twee jaar geleden zijn mijn vriendin en ik begonnen met het bouwen van ons huis in een oude koeienstal.
Nieuwbouwwoning uit 2016 met hybride warmtepomp en buffervat voor onafhankelijke warmte-aansturing per ruimte, zonnepanelen, 3-laags glas, inductiekoken.Gebouwd vanuit een CPO.
2 onder 1 kap woning uit 1984 Aardgas-vrije woning met 49 zonnepanelen , warmtepomp lucht/water, luchtverwarming, warmtepomp boiler, inductiekookplaat, 0euro energiekosten per maand, krijgen zelfs
Hoekwoning in Centraal / Duurzaam wonen project.
Wandverwarming / PV folie op dak / zonneboiler / hoge isolatiewaarde / laag temperatuur verwarming geschikt voor warmtepomp.
Twee-onder-een-kapwoning uit ca. 1912. We zijn op weg naar een nul-op-de-meter woning met m.b.v. 21 zonnepanelen, maar we zijn er nog niet.
Het betreft hier 2 vrijstaande woningen. Een verbouwde bestaande woning uit 1965 en een nieuwbouw houtskeletbouw woning. Beide woningen zijn aardgasvrij.
Belangrijkste maatregelen:
Duurzame tussenwoning 1910, doel: klimaatneutraal. 22 zonnepanelen, warmtepomp en van het gas af.
- 1 van 6
- volgende ›
De locaties worden geladen...