VvE Meander – 1960, Amstelveen


Beschrijving

Dit gebouw, onderdeel van de VvE, telt 69 woningen/appartementen en werd in 1960 gebouwd. Hoewel er momenteel nog geen grootschalige gemeenschappelijke duurzaamheidsmaatregelen zijn genomen, hebben individuele bewoners al stappen gezet, zoals het verwijderen van gasaansluitingen en het vervangen van ramen en kozijnen. Het gebouw wordt momenteel individueel verwarmd en geventileerd.

De VvE overweegt duurzaamheidsmaatregelen zoals spouwmuurisolatie en het vervangen van ramen en kozijnen.

Tip van het VvE-bestuur: Communicatie met de bewoners is essentieel. Organiseer op regelmatige basis bijeenkomsten en maak nieuwsbrieven.

Kenmerken

 • Aantal woningen/appartementen: 69
 • Andere eigenaren dan particuliere bewoners: Nee
 • Bouwjaar: 1960
 • Het bestuur van de VvE bestaat uit:
  Voorzitter, Algemeen lid (4 leden)
 • Betrokken professionals:
  VvE energieloket, Gemeente,
  Bouw management bedrijf
 • Duurzaamheid is sinds vijf jaar onderdeel van het Meerjaren onderhoudsplan.

Financiën

De VvE heeft op dit moment geen gebruik gemaakt van subsidies of leningen voor de verduurzaming van het gebouw. De VvE heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren en bevinden zich momenteel in de fase waarin de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen wordt overwogen. De exacte gevolgen voor de VvE-bijdragen en de woonlasten zijn nog niet bekend, maar zullen worden bepaald na verdere stappen en besluitvorming in dit proces.

Stel een vraag

Via dit formulier neem je contact op met de VvE, voor vragen over de duurzame maatregelen in het pand. LET OP: Geen acquisitie. Neem voor mediaverzoeken, vragen vanuit de gemeente, onderzoeksvragen, studentenopdrachten en andere vragen contact op met de organisatie.
Naam(Vereist)
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud