VvE Naeffflat – 1959, Velp


Beschrijving

Dit gebouw, behorende tot de VvE, omvat 28 woningen en werd gebouwd in 1959. De VvE heeft reeds grootschalige duurzaamheidsmaatregelen genomen, waaronder een totale verduurzaming, nieuwe gevelisolatie, kunststof kozijnen met triple glas, CO2-gestuurde ventilatie, nieuwe balkons en screens. Het gebouw wordt collectief verwarmd via blokverwarming, terwijl individuele ventilatie mogelijk is.

Op dit moment is de VvE klaar voor de toekomst en overweegt het geen verdere duurzaamheidsmaatregelen.

Tip van het VvE-bestuur: transparant overleg met leden

Kenmerken

  • Aantal woningen/appartementen: 28
  • Eigenaren anders dan particuliere bewoners: Ja
  • Bouwjaar van het gebouw: 1959
  • Het bestuur van de VvE bestaat uit:
    Voorzitter, Penningmeester, Algemeen lid (3 leden)
  • Betrokken professionals:
    Energieadviseurs, VvE energieloket, Gemeente
  • Duurzaamheid is sinds 30 jaar onderdeel van het Meerjaren Onderhoudsplan van de VvE.

Financiën

De VvE heeft subsidies en leningen gebruikt voor de verduurzaming van het gebouw. Ze hebben de Optimaal Verduurzaming-subsidie en begeleidingssubsidie benut, evenals een lening van het Warmtefonds ZEP en de Gemeente Rheden. De verduurzaming heeft geleid tot lagere stookkosten voor bewoners, maar de kosten van de lening bedragen gemiddeld €200 bruto rente, met de mogelijkheid van fiscale aftrekbaarheid.

Stel een vraag

Via dit formulier neem je contact op met de VvE, voor vragen over de duurzame maatregelen in het pand. LET OP: Geen acquisitie. Neem voor mediaverzoeken, vragen vanuit de gemeente, onderzoeksvragen, studentenopdrachten en andere vragen contact op met de organisatie.
Naam(Vereist)
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud