VvE Ons Dorp – 1910, Amsterdam


Beschrijving

In dit voormalige schoolgebouw in Amsterdam zijn 10 duurzame appartementen met energielabel A++ ontwikkeld. Na de selectieprocedure van de gemeente in 2012 heeft de VvE als Collectief Particuliere Opdrachtgever zelf de rol van projectontwikkelaar vervuld. Gedurende een periode van 3 jaar zijn 10 zo duurzaam mogelijke appartementen gebouwd. Hierbij is aan de straatkant en in de trappenhuizen is het karakter van de voormalige Elisabeth Wolffschool in ere hersteld.

Maatregelen

Het gebouw is gasloos en goed geïsoleerd. Er zijn 90 PV-panelen geplaatst op het dak van het gebouw. Ook least de VvE een dak verderop in de straat. Daar liggen nog eens 120 PV-panelen. Samen voorzien deze zonnepanelen zo’n 80% van de energiebehoefte van het gebouw.

Alle woningen hebben een eigen warmtepomp waarmee gebruik wordt gemaakt van aardwarmte. Ook zijn alle woningen voorzien van vloerverwarming.

Kenmerken

  • Aantal woningen/appartementen: 10
  • Andere eigenaren dan particuliere bewoners: Nee
  • Bouwjaar: 1910

Stel een vraag

Via dit formulier neem je contact op met de VvE, voor vragen over de duurzame maatregelen in het pand. LET OP: Geen acquisitie. Neem voor mediaverzoeken, vragen vanuit de gemeente, onderzoeksvragen, studentenopdrachten en andere vragen contact op met de organisatie.
Naam(Vereist)
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud