VvE PassiefHuis Premium – 2022, Etten-Leur


Beschrijving

VvE PassiefHuis Premium bestaat uit één woning en drie bedrijfsruimten. Het pand, met bouwjaar 2022, is gebouwd volgens de passiefhuisprincipes: de goede isolatie zorgt ervoor dat het pand zichzelf op temperatuur kan houden. Bovendien wekt het pand meer energie op dan dat het gebruikt, het overschot wordt opgeslagen in batterijen.

Stichting Passsief Bouwen

Het pand werd gebouwd in samenwerking met Stichting Passief Bouwen. Het gebouw voldoet aan alle bouwprincipes van een Premium passiefhuis en is daarmee de eerste in de Benelux. Naast de woon- en kantoorfunctie fungeert het pand ook als voorbeeld voor energie-efficiëntie.

Isolatie

Het passiefhuis maakt zoveel mogelijk gebruikt van zonnewarmte, en is daarom op het zuiden gericht. Daarnaast is het pand is extreem goed geïsoleerd, zodat er geen energie verloren gaat. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van drievoudig glas. De hoge isolatiewaarde heeft ook effect op het geluid, want geluiden van buiten zijn niet te horen.

Het gebouw wordt collectief verwarmd of gekoeld door de warmtepomp. Zowel in de zomer als de winter is het er goed vertoeven. Toch is er voor dit type woning weinig energie nodig om te verwarmen of te koelen. Dat komt onder meer doordat er een is systeem geïnstalleerd om warmte terug te winnen uit de lucht van het ventilatiesysteem. Ook de ventilatie vindt collectief plaats door drie WTW-toestellen (balansventilatie).

PV panelen

Op het dak liggen 91 PV panelen in oost-west opstelling. Maar niet alleen het dak is voorzien van PV panelen, ook de zuidkant van de gevel wordt voorzien van 51 witte PV panelen. Het glas van deze panelen is  voorzien van een witte coating waardoor de panelen matchen met de aluminium gevel.

Door de opstelling van de panelen wordt er de gehele dag energie opgewekt. De hoeveelheid is genoeg voor wel 10 huishoudens. De opgewekte energie wordt opgeslagen in een 65 kwh batterij opslag en ’s avonds terug geleverd aan het net. 

Toekomstplannen

Voor de toekomst zijn geen verdere plannen op het gebied van duurzaamheid, de woning is reeds 2050-proof.

Mogelijk wordt de indeling van het huidige pand na 2030 aangepast naar vijf appartementen. De plannen zijn al voorbereid met onder andere brandscheidingen, een personenlift en een elektrische installatie. Op deze manier is het pand toekomstbestendig en niet alleen gebouwd voor de wensen van de eerste eigenaar.

Kenmerken

  • Aantal woningen/appartementen: 2
  • Bouwjaar: 2022
  • Andere eigenaren dan particuliere bewoners: Nee
  • Het bestuur van de VvE bestaat uit: Voorzitter en penningmeester (totaal 2 leden)
  • Betrokken professionals: Stichting PassiefBouwen

Stel een vraag

Via dit formulier neem je contact op met de VvE, voor vragen over de duurzame maatregelen in het pand. LET OP: Geen acquisitie. Neem voor mediaverzoeken, vragen vanuit de gemeente, onderzoeksvragen, studentenopdrachten en andere vragen contact op met de organisatie.
Naam(Vereist)
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud