VvE Waterval – 2006, Almere


Beschrijving

Dit wooncomplex bestaat uit 16 woningen/appartementen en werd opgeleverd in 2006 met energielabel A+. De VvE heeft in 2016 zonnepanelen aangeschaft.

Onderzoek energieverbruik

De Vereniging van Eigenaren van Waterval in Almere heeft verduurzaamd na een onderzoek naar het energieverbruik in de algemene voorzieningen van het wooncomplex. Het energieverbruik was gestegen tot 16.000 kWh per jaar. Uit het onderzoek bleek dat de verlichting de grootste energieverbruiker was in de algemene voorzieningen. Als eerste stap zijn een aantal niet-noodzakelijke lichtpunten uitgeschakeld. Later zijn de lampen in het complex vervangen door ledlampen. Het energieverbruik daalde spectaculair tot net onder de 8.000 kWh.

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Het thema duurzaamheid is nog niet opgenomen in het MJOP (meerjarenonderhoudsplan), omdat het niet beschikbaar was toen het MJOP werd opgesteld. Er wordt overwogen om in het volgende MJOP dit thema op te nemen, zodat maatregelen in de onderhoudscyclus geborgd zijn.

Zonnepanelen

Sinds begin 2016 leveren zonnepanelen duurzame energie. De totale energiebehoefte van de algemene voorzieningen wordt duurzaam opgewekt. Ongeveer 30% van de duurzaam opgewekte energie wordt direct gebruikt.

Kenmerken

  • Aantal woningen/appartementen: 16
  • Andere eigenaren dan particuliere bewoners: Ja, een particuliere investeerder
  • Bouwjaar: 2006
  • Het bestuur van de VvE bestaat uit: voorzitter, secretaris en penningmeester
  • Betrokken professionals: gemeente en branche- en belangenorganisaties

Financiën

VvE Waterval heeft geen gebruik gemaakt van subsidies of leningen voor de verduurzaming van het gebouw.

Stel een vraag

Via dit formulier neem je contact op met de VvE, voor vragen over de duurzame maatregelen in het pand. LET OP: Geen acquisitie. Neem voor mediaverzoeken, vragen vanuit de gemeente, onderzoeksvragen, studentenopdrachten en andere vragen contact op met de organisatie.
Naam(Vereist)
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud