VvE Zeekant – 1985, Den Haag


Beschrijving

Dit wooncomplex uit 1985 bestaat uit 106 appartementen. Het gebouw draagt energielabel B, maar is goed op weg naar label A. Om andere VvE’s te informeren is in het gebouw een speciale ruimte ingericht.

De bewoners genieten inmiddels niet alleen van een lagere energierekening, maar ook van een hoger wooncomfort. Zo zorgen bijv. de vernieuwde glazen balkons voor meer licht en warmte in huis.

Maatregelen

De verduurzaming begon met het aanbrengen van ledverlichting. Vervolgens werd er 15 cm isolatie geplaatst i.p.v. gevelstenen, werden de spouwmuren geïsoleerd en werd er 12 cm vloerisolatie aangebracht.

Op dit moment wordt het verduurzamen van de energievoorziening voorbereid. Het vervangen van de installaties en ook het aanpakken van het dak staan nog op de agenda.

Sociale impact van het verduurzamen

De verduurzaming heeft niet alleen voordelen voor de energierekening en het klimaat. Dankzij de verduurzaming ontstond er ook meer samenwerking, betrokkenheid en enthousiasme (over de VvE) onder de bewoners.

Kenmerken

  • Aantal woningen/appartementen: 106
  • Bouwjaar: 1985

Video

Stel een vraag

Via dit formulier neem je contact op met de VvE, voor vragen over de duurzame maatregelen in het pand. LET OP: Geen acquisitie. Neem voor mediaverzoeken, vragen vanuit de gemeente, onderzoeksvragen, studentenopdrachten en andere vragen contact op met de organisatie.
Naam(Vereist)
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud