Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wat is er te beleven? 

  • Meer dan 1.700 huiseigenaren om jouw vragen te beantwoorden
  • ​Inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route in het najaar
  • Verdiepende thematours over duurzame maatregelen in het voorjaar

Ervaringen uit de eerste handuitleg duurzaam huis
Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!

Het hele jaar door kun je via de website huiseigenaren benaderen voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van het contactformulier bij de woningen. Bekijk de duurzame huizen bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk.

De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.

De Duurzame Huizen Route in het najaar
Tijdens de Duurzame Huizen Route in het najaar krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stellen huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om de duurzame maatregelen te bekijken en de huiseigenaren al jouw vragen te stellen. 

In het najaar 2020 vond de Duurzame Huizen Route online plaats. Benieuwd hoe dat was? Lees de terugblik >

Thematours
Heb jij op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp? Dan kun je in het voorjaar deelnemen aan een thematour. Een thematour is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning wordt uitgelicht. Samen met 10 andere personen bezoek je tijdens de tour 1 of meerdere woningen. Lees meer over de thematours >

Verkiezing
Eens per twee jaar organiseren wij de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De vorige editie vond plaats in 2020, waarbij een deskundige jury per woningcategorie één winnaar heeft gekozen. In vier provincies heeft het publiek gestemd op een publieksfavoriet. Bekijk de winnaars >

Huis aanmelden
Vind je het leuk om anderen op weg te helpen bij het duurzamer maken van hun woning?
Meld je huis aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel jouw kennis en ervaringen. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++-glas, zonnepanelen of balansventilatie; alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol! 

Vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 


De Nationale Duurzame Huizen Route wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies en partners.