Wat is de Nationale Duurzame Huizen Route?

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!


Ervaringen uit eerste hand

Het hele jaar door kun je via de website huiseigenaren benaderen voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van het contactformulier bij de woningen. Bekijk de duurzame huizen bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk. De meer dan 1.750 huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan!

  • Thematours in het voorjaar

Ben jij op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp? Elk jaar kun je in maart en april deelnemen aan een (online) thematour. Een thematour is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning of maatregel wordt uitgelicht. Lees meer over de thematours of bekijk de terugblik uit 2022 >

  • De Duurzame Huizen Route in het najaar

Tijdens de Duurzame Huizen Route op 29 oktober & 5 november 2022 krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stellen huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om de duurzame maatregelen te bekijken en de huiseigenaren al jouw vragen te stellen. Inschrijven voor een bezoek aan een woning kan vanaf 10 oktober. Meer informatie >

  • Verkiezing

Eens per twee jaar organiseren wij de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De vorige editie vond plaats in 2020, waarbij een deskundige jury per woningcategorie één winnaar heeft gekozen. Daarnaast stemde in vier provincies het publiek op een publieksfavoriet. Bekijk de winnaars >
Vanwege het jubileumjaar van de Duurzame Huize Route in 2022 slaan we de editie van de verkiezing van dit jaar over. We organiseren dit jaar wel iets feestelijks, maar het blijft nog even een verrassing wat het wordt!


Doe jij ook mee? 

Vind je het leuk om anderen op weg te helpen bij het duurzamer maken van hun woning? Meld je huis aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel jouw kennis en ervaringen. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++-glas, zonnepanelen of balansventilatie; alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol! 

Vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


De Nationale Duurzame Huizen Route wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies en partners.

Scroll naar top