Wat is de Nationale Duurzame Huizen Route?

Wil je meer weten over het duurzaam maken van je huis en de mogelijkheden om energie te besparen? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!


Op de website zijn meer dan 2.250 duurzame huizen te bekijken. Zo kun je zien welke duurzame maatregelen andere huiseigenaren hebben gemaakt en hoe dit hen bevalt.

Vragen over een woning? Stel ze aan de huiseigenaar door middel van de ‘stel-een-vraag‘ knop. Bij een deel van de huiseigenaren kun je ook een afspraak maken voor een bezoek.

Tijdens de open dagen, dit jaar op zaterdag 2 & 9 november, gaan honderden huizen open. Dé kans om op een laagdrempelige manier binnen te kijken bij (verschillende) duurzame huizen.

Elk jaar kun je in het voorjaar deelnemen aan een thematour. Dit is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning of maatregel wordt uitgelicht. Bekijk hier de terugblik van 2024.

Heb jij ook duurzame stappen gezet en vind je het leuk om anderen op weg te helpen? Doe mee en deel jouw kennis en ervaringen!


Verkiezing

Eens per twee à drie jaar organiseren we de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De vorige editie vond plaats in 2024, waarbij er door een deskundige jury en door publiek verschillende winnaars zijn uitgekozen. Bekijk hier de terugblik.


De Nationale Duurzame Huizen Route wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies en partners.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud