Wat is de Nationale Duurzame Huizen Route?

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wil je meer weten over het duurzaam maken van je huis en de mogelijkheden om energie te besparen? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!


Ervaringen uit eerste hand

Het hele jaar door kun je online voorbeeldwoningen bekijken. Zoek passende voorbeelden door te zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk. Vragen over een woning? Stel ze aan de huiseigenaar door middel van de ‘stel-een-vraag‘ knop. Daarnaast kun je een deel van de huiseigenaren het hele jaar door bezoeken op afspraak. De meer dan 2.000 huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan!

Thematours in het voorjaar

Elk jaar kun je in het voorjaar deelnemen aan een thematour. Dit is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning of maatregel wordt uitgelicht. Bekijk hier de terugblik uit 2023.

De Duurzame Huizen Route in het najaar

Tijdens de Duurzame Huizen Route, dat elk jaar plaatsvindt in het najaar, krijg je de mogelijkheid om een duurzaam huis te bezoeken en maatregelen in de praktijk te bekijken bij huizen in heel Nederland.

Verkiezing

Eens per twee à drie jaar organiseren we de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De vorige editie vond plaats in 2020, waarbij er door een deskundige jury en door publiek verschillende winnaars zijn uitgekozen. In 2022 bestond de Duurzame Huizen Route tien jaar! De verkiezing was daarom een jaartje overgeslagen, maar wel is het jubileum groots gevierd met een speciaal jubileumevenement. De volgende editie vindt plaats in 2023/2024.

Doe jij ook mee? 

Heb jij de al duurzame stappen gezet en vind je het leuk om anderen op weg te helpen? Doe mee, meld je huis aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel jouw kennis en ervaringen! Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++-glas, zonnepanelen of balansventilatie; alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol.

Vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


De Nationale Duurzame Huizen Route wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies en partners.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud