Hoekwoning - 1905, Leiden

Hoekwoning - 1905, Leiden

Woning
  • Hoekwoning (1905) in Leiden

Ervaringen met de (ver)bouw
Zeer lage energierekening (door de lange zonnige zomer), comfortabele en constante temperatuur in huis.
Plannen voor de toekomst
Groene(re) tuin aanleggen, warmteterugwinsysteem bij douche afvoer in nieuwe badkamer installeren.
Adviezen
Je hebt ruimte nodig voor een warmtepomp (binnen en buiten). Wand- en vloerisolatie kan je eigenlijk alleen aanbrengen als je toch al aan het verbouwen bent: de manier waarop wij het gedaan hebben, kan niet als het huis al ‘af’ is. Daarnaast is het belangrijk om zelf op onderzoek uit te gaan naar duurzame oplossingen, omdat veel installateurs hier nog niet goed van op de hoogte zijn.
Interview

Herenhuis op de toekomst voorbereid
Op een mooie plek langs de Singel in Leiden, staat het huis van Maartje (32 jaar) en Jeroen (33 jaar). Een hoekwoning uit 1905. “Het huis geschikt maken voor de 21e eeuw, dat vonden we een erg leuke uitdaging”, vertelt Maartje opgetogen. De woning was voor het laatst opgeknapt in de jaren ’70, dus er moest flink geklust en verbouwd worden om het te moderniseren. Dat gebeurt in de weekenden en de vakanties. “Jeroen en ik hebben beiden banen met veel denkwerk, dan is het heerlijk om praktisch bezig te zijn met de verbouwing”. 
Lees het hele interview >

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >