Woningen

Uitgelichte afbeelding

Hoekwoning - 1953, Woerden



Omschrijving

Ons huis is een hoekhuis uit 1953 met twee verdiepingen, een zolder, tuin en een schuur. Het huis heeft een volume van circa 345 m3 en een oppervlakte van het perceel is 102 m2.

De belangrijkste maatregelen die we tot nu toe hebben genomen zijn dubbel glas in het gehele huis, vloer, spouwmuur, dakisolatie en (12) zonnepanelen op het dak.

Bovendien hebben wij een regenton, composthoop en kleine moestuin. Ook onderzoeken wij de alternatieven voor gasloos/energieneutraal.

Kenmerken

Bouwjaar: 1953
Energielabel: A
Soort: Hoekwoning
Duurzame woning: Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Energielabel, Maatwerkadvies, Installatieadvies, Energieleverende woning, Dakisolatie binnenkant, Spouwisolatie (spouwmuur), Kruipruimte/ kelderisolatie, HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Leidingisolatie, HR-ketel (Cv-ketel), Convectoren, Zonnepanelen (PV), Ventilatieroosters, Warmtewerende folie, Regenwater hergebruik, Slimme meter, Spaarlampen, Energiezuinige wasmachine, Energiezuinige vaatwasmachine, Energiezuinige koelkast, Energiezuinige vriezer, Radiatorfolie, Gordijnen, Moestuin, Compostbak, Groene energie

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Toen wij het huis kochten in 2001 was het gasverbruik circa 2.300 m3, door in de loop der jaren dubbel glas, vloer, dak en spouwmuurisolatie toe te passen is dat verbruik nu circa 700 m3 per jaar voor verwarming, douche en fornuis.

Beschrijving energievoorziening van de woning

De 12 zonnepanelen (aanschaf 2012) leveren op jaarbasis circa 400 kwh meer stroom dan dat wij verbruiken dat is niet heel gunstig maar is ontstaan doordat ons verbruik door de aanschaf van zuinige apparaten in de loop der jaren is afgenomen.

Adviezen

Bij ons gaf de dak/spouwmuur isolatie met een investering van circa € 2.500 en een besparing van 1.000 m3 gas de beste prijs/resultaatverhouding.

Ervaringen

De 12 zonnepanelen (aanschaf 2012) leveren op jaarbasis circa 400 kwh meer stroom dan dat wij verbruiken dat is niet heel gunstig maar is ontstaan doordat ons verbruik door de aanschaf van zuinige apparaten in de loop der jaren is afgenomen.

Toekomstplannen

Wij zijn nadrukkelijk aan het onderzoeken om gasloos/energie neutraal te worden en onderzoeken daarbij de voor-en nadelen van een warmtepomp versus infrarood verwarming in combinatie met een doorstroomboiler. Wij verwachten binnen uiterlijk 2 jaar gasloos te zijn.



Beschreven maatregelen



Scroll naar boven
Ga naar de inhoud