Woningen

Uitgelichte afbeelding

Tussenwoning - 1938, HaarlemOmschrijving

Het kan gewoon: een jaren 30 woning gasvrij maken zonder ingrijpende verbouwingen!

Kenmerken

Bouwjaar: 1938
Energielabel: B
Soort: Tussenwoning
Duurzame woning: Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Het huis hebben we geïsoleerd met onder de houten vloer Tonzon kussens en spouwmuurisolatie met isoparels. De zolder heeft 5 cm glaswol isolatie en alle ramen hebben HR of HR++ glas.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Warmtepomp Mitsubishi Ecodan 7,5 KW, 7 zonnepanelen en 1 Nefit Zonneboilerpaneel. Op zolder hangen twee infrarood panelen. De woonkamer heeft vloerverwarming en de andere kamers Jaga radiatoren (die ook kunnen koelen).

Hoe is de ventilatie geregeld?

Natuurlijke ventilatie via ventilatieroosters

Ervaringen

Vanwege geluid bij vorst is de buitenunit van de warmtepomp verplaatst naar achterin de tuin, met een kast van reducd.nl eromheen.Interviews

Het kan gewoon: jaren 30-huis aardgasvrij maken

Na twee jaar inlezen, bedenken, twijfelen en plannen gingen Léon en Danielle Tebbens van het aardgas af. In hun jaren dertigwoning in Haarlem Zuid-West kookt, verwarmt en doucht het stel met zelf opgewekte stroom en groene stroom.

Bij de zoektocht naar hoe je je huis gasvrij maakt, stuiten Léon en Danielle op tegenstrijdige adviezen en offertes van installateurs. Uiteindelijk kwamen ze via goede verhalen in de krant bij Thuisbaas terecht. Deze organisatie ontzorgt door eerst een advies op maat te maken. En daarna, als je verder wilt, ook de uitvoering van de werkzaamheden te doen.

Lees verder > 
Bron: www.haarlem.nl 
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud