Tussenwoning - 1967, Schoorl

Tussenwoning - 1967, Schoorl

Woning
  • 14 zonnepanelen op zuidzijde

  • infraroodpanelen in woonkamer, twee aan weerszijden

  • thermopane

  • Warmteterugwinning douchewater

  • zonnepanelen schuurdak

  • Energieverbruik tussen 10-07-2019 en 08-07-2020 (info@samenom.nl) bijgevoegd

Ervaringen met de (ver)bouw
Ik had berekend dat ik (zonder isolatie) ruim 10.000 kWh nodig zou hebben om te koken, verwarmen, wassen etc. Ik had ingeschat dat de panelen 6800 kWh zouden opleveren. Ik heb aan het eind van het eerste volledige boekjaar 400 kWh teveel geproduceerd, terwijl ik had bedacht dat ik 2000 kWh zou verbruiken, de isolatie werkt dus beter. Om deze 2000kWh te compenseren doe ik via een postcoderoos mee in een windmolenproject (voor 3000kWh) van Kennemerwind/OM - dat was achteraf niet nodig geweest. Ik heb er geen spijt van overigens! Ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn en ik ben in de loop van de tijd steeds enthousiaster geworden.
Plannen voor de toekomst
Mogelijk aanschaf elektrische auto, dan wil ik gelijktijdig de 12 oude zonnepanelen vervangen door nieuwe.
Adviezen
Eerst zelf nadenken (schrijf het uit), dan advies vragen/kijken/oriënteren (Urgenda?), dan uitvoeren. Het is leuk, het is creatief en het KAN! Start met het doen wat het beste bij je past! Als je het uitbesteedt, zoek dan, betrouwbare en meedenkende partners/bedrijven (niet elk 'gerenommeerd' bedrijf staat open of is klaar voor de duurzame toekomst!). Pak de subsidies mee!

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >