Tussenwoning - 1973, Meppel

Tussenwoning - 1973, Meppel

Woning
Interview

Eerste huis in Meppel aangemeld voor de Duurzame Huizenroute

In de wijk Koedijkslanden staat het eerste huis dat aangemeld is voor de Duurzame Huizenroute. De eigenaar heeft veel duurzame maatregelen doorgevoerd zoals zonnepanelen op het dak, isolatie van zolder en vloer, kunststofkozijnen en HR+++ glas. Verder heeft de eigenaar louter ledverlichting en een slimme meter geïnstalleerd. In de tuin ligt een vat met 1000 liter water en een pomp om te tuin te verzorgen.

De eigenaar van het eerste huis in Meppel dat aangemeld is voor de Duurzame Huizenroute, de heer Doornbos (links) ontvangt een bloemetje van wethouder Stam (rechts).Wethouder Gert Stam, met Duurzaamheid in portefeuille, juicht dit initiatief van harte toe en beloonde de eigenaar maandagmiddag met een bloemetje: “Ik hoop dat dat meer huiseigenaren zich melden op de site duurzamehuizenroute.nl, zodat men over en weer geïnspireerd kan raken over te nemen duurzame maatregelen in en om huis”.

Landelijke website
De landelijke website, www.duurzamehuizenroute.nl geeft iedereen die bezig is -of wil gaan- met duurzaamheid de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij huizen die al duurzame maatregelen hebben getroffen. Op deze manier delen huiseigenaren kennis en inspireren ze elkaar om te komen tot verdere verduurzaming van woningen. Eigenaren, die zich hebben aangemeld, kunnen aangeven of ze willen meewerken aan open-huizen-dagen op 4 en 11 november a.s.

Bron: Gemeente Meppel (30 augustus 2017)

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >