Woningen

Uitgelichte afbeelding

Tussenwoning - 1974, Arnhem


Omschrijving

Ruime tussenwoning uit de jaren '70. Spouwmuur (gevel) isolatie van 1985. Kunststof kozijnen met dubbel-glas. Kruipruimte-isolatie. Warm water wordt geleverd door luchtwarmtepomp en hybride zonnepanelen. Energielabel A met alles bij elkaar.

Kenmerken

Bouwjaar: 1974
Energielabel: A
Soort: Tussenwoning
Duurzame woning: Energiezuinige woning, Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie binnenkant, Wandisolatie binnen, HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Waterbesparing overig, PVT-panelen (zonnepanelen)Foto's


Beschreven maatregelen


Beschrijving (na)isolatie van de woning

In 1985 is er spouwmuurisolatie in de muren gespoten. Die lijkt na een warmtescan er nog goed uit te zien. Kruipruimte is geïsoleerd met Tonzon. Het dak is enigszins geïsoleerd. De zolder is afgewerkt met gladde platen die het lastig maken om daar nog meer te isoleren.

Hoe is de ventilatie geregeld?

Mechanische ventilatie in badkamer en toilet, is nu aangesloten op de warmtepomp.

Adviezen

Laat je vooral niet afschrikken door het hoge bedrag van een dergelijke installatie! Het kost even tijd, maar je verdient dit wel terug én je verbruikt geen gas. En verder is het natuurlijk belangrijk dat de offerte of de afspraken duidelijk zijn (eigenlijk altijd). Daarnaast als er iets niet goed lijkt te werken, gewoon maar blijven vragen. Zo kwam ik er achter dat er nog veel meer ontlucht moest worden en dat de pomp-snelheid kon worden aangepast. Daarnaast is het met zo'n installatie gewoon even uitvogelen welke instellingen voor jouw situatie het beste werken. Als het mogelijk is, zou ik vloerverwarming laten aanleggen met een dergelijke installatie, dan schijnt het nog beter te werken!

Toekomstplannen

LVT-radiatoren. Gewone radiatoren blijken minder geschikt te zijn voor verwarming met een systeem als het mijne (zonder gas-gestookte CV-ketel). Ook al zei de installateur dat ik de radiatoren niet hoefde te vervangen (hij is daar inmiddels op terug gekomen...)


Scroll naar top