Tussenwoning - 1976, Culemborg

Tussenwoning - 1976, Culemborg

Woning
  • geschakelde semi bungalow

Ervaringen met de (ver)bouw
Tot nog toe zijn we zeer tevreden over deze wijze van renoveren. De vloerverwarming houdt het benedenhuis zeer comfortabel. De 2 slaapkamers boven worden niet echt koud door de goede dakisolatie. Voor nood zijn daar elektrische kachels, maar deze worden niet gebruikt. Nu zijn deze slaapkamers slechts incidenteel in gebruik als logeerkamer. Zijn er dan geen op-/ aanmerkingen? Jawel. De benedenruimte beschikt over 3 thermostaten. In het 1e jaar was de warmtepomp te rijk afgesteld, waardoor de huiskamer te warm bleef (aanzienlijk boven ingestelde temp.). Na de 1e controle is de pomp nu goed afgesteld. Maar de badkamer is nog te warm. Dit willen we bij de volgende controle beter laten afstellen. Dit kunnen we niet zelf. Verder heb je dag en nacht dus dezelfde temp. Je kan dus 's nachts niet besparen. 's Zomers zetten we de warmtepomp uit. Het warmwatervat werkt dan gewoon door.
Plannen voor de toekomst
In theorie is dit min of meer een nul op de meter woning. In de praktijk wek je 's winters veel te weinig op en in de zomer vel te veel. Ook zouden we 's avonds en 's nachts graag wat van de overdag opgewekte energie overhouden. We wachten daarom de ontwikkelingen van Tennet af: komt er een voorziening om je elektrische auto accu in te zetten voor opslag en teruglevering? Dan is het mogelijk, dat we daarop (in de toekomst) nog gaan investeren. Hoe? elektrische auto of powerwall? Nu nog geen idee. E.e.a. hangt ook nog af van de evt ontwikkelingen rond warmtenetten.
Adviezen
Wij zijn zeer tevreden over deze woningverbeteringn. Ze hebben geleid tot veel meer comfort. Bovendien zijn de energielasten gedaald tot onder de € 50,- per maand. Je huis moet wel geschikt zijn voor zo'n warmtepomp. Die van ons is nogal groot. Verder is het fijn als de luchtinlaat niet te dichtbij de slaapkamer van de buren is, want die is niet helemaal stil als het echt koud is. Bij ons zit dat gelukkig goed.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >