Tussenwoning - 1976, Sint-Oedenrode

Tussenwoning - 1976, Sint-Oedenrode

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Sinds 3 oktober 2017 hangen de IR-panelen, dus deze winter zullen we het gaan ervaren. Zonnepanelen, het leukste is elke dag kijken wat ze hebben opgebracht. Energieverbruik: dat kan je pas echt vertellen over drie jaar. Maar we gaan er vanuit dat we niet meer gaan verbruiken als je gas en elektra zou hebben. Led verlichten waar het kan. En dan wel vervangbare LED lampen.
Plannen voor de toekomst
Helaas was het financieel niet meer mogelijk om ook gelijk alles te isoleren. Gelukkig kan dit ook later, misschien is het de omgekeerde wereld . Maar nu hadden we de kans om gasloos te gaan met alle sloopwerkzaamheden die erbij kwamen, om mooie weggewerkte oplossingen door te voeren. En voor isoleren hoef je niets meer te verbouwen, te veranderen of te slopen. Op juni 2019 is de spouwmuur geïsoleerd met EPS parels. Oktober 2019 zolder/dak isolatie, van binnenuit met pir-platen. Volgorde toekomstplannen: meer HR++ glas en vloerisolatie.
Adviezen
Laat je informeren door ervaringsdeskundige, wat is voor jou belangrijk. Welke stappen kun je nu zetten en welke later. Ook hebben we met een bedrijfje in duurzaamheid gesproken, maar het niet door laten rekenen. Hoe warm jij het vind of hoe infrarood warmte voelt zou je toch moeten ervaren. En alles financieel door laten rekenen hebben we niet gedaan want voor ons is het geen financiële keuze maar een groene gedachte.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >