Tussenwoning - 1977, Zutphen

Tussenwoning - 1977, Zutphen

Woning
Regenwaterafkoppeling
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Oostpijl Hoveniers
Kosten
€3
Aanraden:
Ja
Ervaringen
Het geheel is in 2017 keurig aangelegd en werkt prima. Hiervoor is wel veel graafwerk verricht in combinatie met de aanleg van een nieuw terras. Daar waar vroeger nog wel eens ons oude terras helemaal onder water kwam te staan bij grote hoosbuien (zie foto uit 2016) is dit in de nieuwe situatie nooit meer voorgekomen.
Tip
Ik heb 50 m2 dak afgekoppeld van regenwater waardoor dat niet meer in het riool terechtkomt maar in zogeheten infiltratiekratten onder de grond. Vandaar uit loopt het regenwater geleidelijk weg in de grond. Als het even kan is het aan te raden dit te laten doen als de tuin toch al wordt aangepakt (door een hovenier). Ook is het raadzaam even te checken of de gemeente subsidie hiervoor geeft en wat het minimum dakoppervlak wordt gehanteerd. In mijn gemeente was dat het geval alhoewel de hoogte daarvan mij eerlijk gezegd wel tegenviel (8 euro per m2).
  • In de nieuwe sitatie hebben we geen last meer van wateroverlast

  • Bij grote hoosbuien stond vroeger ons oude terras nog wel eens helemaal onder water (foto uit 2016).

Adviezen
Als het even kan is het aan te raden dit te laten doen als de tuin toch al wordt aangepakt (door een hovenier). Ook is het raadzaam even te checken of de gemeente subsidie hiervoor geeft en wat het minimum dakoppervlak wordt gehanteerd. In mijn gemeente was dat het geval alhoewel de hoogte daarvan mij eerlijk gezegd wel tegenviel (8 euro per m2).

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >