Tussenwoning - 1980, Harderwijk

Tussenwoning - 1980, Harderwijk

Woning
Vloerisolatie
Bedrijf
Jaar toepassing:
2012
Aanraden:
Beschrijving
Tonzon cellen, Rc-waarde 4,6, zelf onder de vloer in de kruipruimte aangebracht. Was zeer goed te doen en zonder risico.
HR++ glas
Bedrijf
Jaar toepassing:
2012 en 2013
Aanraden:
Beschrijving
In 2012 in de gevel op de begane grond (incl. in openslaande deuren). In 2013 in alle ramen op de eerste verdieping en op de overloop enkele beglazing vervangen door dubbele (met ventilatieroosters).
Vloerverwarming
Bedrijf
Jaar toepassing:
2012
Aanraden:
Beschrijving
Lage temperatuur vloerverwarming
Ervaringen
In 2012 vloerverwarming aan laten leggen (in combinatie met parket) met een hoogrendement pomp Wilo Stratos Pico, door JK. De parketeur, BRN parket had ervaring met het leggen van (bamboe) parket in combinatie met vloerverwarming.
Zonnepanelen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Aantal m2 91,20 Vermogen 120 Soort Polykristallijn zonnepaneel Merk en type BP Solar Solarex MSX120 Elektriciteitsopbrengst (per jaar) 1720 (in 2013) Toelichting De zonnepanelen zijn geïnstalleerd in 2002, dus zijn nu 12 jaar oud. De verwachtte levensduur is 20-25 jaar.
Plannen voor de toekomst
De huidige HR-ketel vervangen. Wellicht door een zonneboiler, maar dan moeten we eerst de beschikbare dakruimte evalueren op mogelijke opbrengst.
Adviezen
In conventionele woningen is veel te doen aan energiebesparing. We stonden verbaasd van dit ontwerp van woning uit de jaren 80 (met open trapgat tot de 5e verdieping van deze splitlevelwoning). Het nemen van energiebesparende maatregelen is goed voor het milieu, de portemonnee en het comfort. Wij hebben bijvoorbeeld deuren en muren in het trapgat geplaatst, de vloer geïsoleerd met Tonzoncellen en al het enkelglas vervangen door HR++-glas (ook belangrijk: met ventilatieroosters). Het gebruik van natuurlijke verven op basis van lijnolie is niet alleen milieuvriendelijker, maar het is ook bijzonder prettig dat het niet op de luchtwegen slaat tijdens gebruik (nog veel minder dan waterdragende verven uit de reguliere bouwmarkt). Leemstuc op de muren bevalt ons goed. Het is niet alleen milieuvriendelijker, maar werkt ook enigszins als geluidsisolatie. Het is wel wat kwetsbaar (bijvoorbeeld bij boren), maar als er een stukje uit valt, kun je ook weer een stukje leem 'inboetseren'.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >