Tussenwoning - 2016, Houten

Tussenwoning - 2016, Houten

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Ons huis is onderdeel van een CPO nieuwbouw project. CPO staat voor collectief project opdrachtgeverschap. Dit houdt in dat wij als groep particulieren volledige zeggenschap hadden over de te realiseren woning (binnen de kaders die we zelf afgesproken hadden). Zo konden we allemaal de woning van binnen zelf inrichten, beslissen waar de muren, trappen, technische ruimtes, keuken, badkamer, uitbouw (ook de vorm van de uitbouw, weliswaar in overleg met de architect) etc wilden hebben. Tot in de kleinste details, bijvoorbeeld waar en hoeveel stopcontacten en lichtschakelaars we wilden. Dat we alles zelf konden kiezen geeft veel vrijheid om er echt je eigen stempel op te drukken. Toch heeft het ook veel tijd gekost tijdens de bouwfase, maar wat ons betreft was dat de tijdsinvestering meer dan waard.
Plannen voor de toekomst
We overwegen nog een oplossing te realiseren voor hemelwateropvang (zak in kruipruimte, of ander eventueel collectief systeem met de buren). In het huis is reeds een grijswatersysteem aangelegd vanuit de bouw, maar er zit nu nog niets op aangesloten. Op de berging komt een groen dak. Tijdens de bouw ervan is er al rekening mee gehouden.
Adviezen
Heel leuk om met een collectief woningen te bouwen, maar laat je wel goed bijstaan door architecten, projectondersteuners, een eigen toezichthouder tijdens de bouw etc.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >