Tussenwoning- 2016, Houten

Tussenwoning- 2016, Houten

Woning
  • Voorkant tussenwoning Ecowijk Mandora in Houten

  • Detail voorkant tussenwoning Ecowijk Mandora in Houten

  • Achterkant tussenwoning Ecowijk Mandora in Houten, je ziet de zonnepanelen en de gedeelde binnentuin.

Ervaringen met de (ver)bouw
Het is prettig in huis, je vergeet dat er zoiets als verwarming bestaat: zelfs als het buiten -10 is dan is het 's ochtends gewoon nog 20 graden zonder dat de kachel (warmtepomp) hiervoor 's nachts iets heeft moeten doen: een goede isolatie! In de zomer is het binnen heerlijk koel, zelfs met de vele (dak)ramen op het zuiden. Doordat dit een CPO project is, zijn we vanaf het begin bij het ontwerp van het huis betrokken geweest. Dit heeft ons in staat gesteld een tussenwoning te creeeren van op papier slechts 86 m2 waarin we met een vijfpersoonshuishouden voldoende ruimte hebben, een ruime woonkamer en een atelier aan huis !!
Plannen voor de toekomst
Nog meer focussen op stroomverbruik als de zon schijnt. Buren motiveren tot afkoppelen regenwater afvoer.
Adviezen
Als je nieuwbouw doet, steek dan zoveel mogelijk aandacht in je schil: de isolatie en kierdichtheid van je huis. Als je dit goed hebt, en je een goede WTW balansventilatie hebt, dan kan je met een waxinelichtje je huis verwarmen. :) Gebruik het regenwater, dat is goud.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >