Woningen

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kapwoning - 1897, Wageningen


Omschrijving

Woning, gemeentelijk monument met steensmuren. In de loop der jaren zijn de kozijnen aan de achterzijde vervangen en uitgerust met HR+(+) glas, het platte dak is geïsoleerd, de niet onderkelderde vloeren zijn (deels) geïsoleerd. Aan de voorzijde bevinden zich onverwarmde serres met enkel glas als buffer. Een zonneboiler verzorgt de voorverwarming van het warmtapwater (ook voor de afwasmachine). Er is een zon-PV systeem aanwezig van 4 kWp waarmee het gehele elektriciteitsverbruik opgewekt wordt. Verantwoord isoleren van de monumentale gevels aan de binnenzijde is complex en bouwfysisch lastig te onderbouwen. Daarom wordt, als nog te zetten stap, ingezet op verduurzaming van de warmtevraag met een pellet/CV-kachel op basis van pellets met een verantwoorde duurzame herkomst.

Kenmerken

Bouwjaar: 1897
Energielabel:
Soort: Twee-onder-een-kap
Duurzame woning: Duurzaam monument, Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie binnenkant, HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, HR-ketel (Cv-ketel), Waterbesparing overig, Zonnepanelen (PV)Foto's


Beschreven maatregelen


Toekomstplannen

Verantwoord isoleren van de monumentale gevels aan de binnenzijde is complex en bouwfysisch lastig te onderbouwen. Daarom wordt, als nog te zetten stap, ingezet op verduurzaming van de warmtevraag met een pellet/CV-kachel op basis van pellets met een verantwoorde duurzame herkomst.


Scroll naar top